Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Agents Of Man - Count Your Blessings...
Jaar van release: 2005
Label: Century Media Records
Agents Of Man - Count Your Blessings...
Na vier jaar materiaal schrijven en optredens met grote bands 36 Crazyfists, Hatebreed, Biohazard en God Forbid is het debuut van Agents Of Man een feit. Deze in Europa vrij onbekende band (enkel bassist Mike Couls van Sworn Enemy heeft hier enige bekendheid) heeft zowaar een handtekening onder een contract met Century Media gezet. Zo zal ook Europa in contact komen met deze vijfkoppige band die New Jersey als thuisbasis heeft.

De uitgebalanceerde mix van hardcore, het nieuwe Amerikaanse metalgeluid, pop en nu-metal klinkt weliswaar iets te gelikt maar herbergt toch genoeg kwaliteit om door te breken. Verwacht echter geen knallend schijfje maar daarvoor is ‘Count Your Blessings’ veel te braaf, maar de refreintjes blijven allemaal erg akelig in je hoofd rondspoken. Met een slimme productiecampagne kan een popnummer als ‘Truth You Hide’ uitgroeien tot een hit.

Dit album wordt in andere magazines vaak afgebroken omdat het te commercieel is, maar een objectieve luisteraar kan niet ontkennen dat de muziek professioneel in elkaar zit. Dit is een ideaal product voor nieuwelingen om kennis te maken met verschillende subgenres en er zullen altijd jonge fans doorstromen naar meer uitdagende bands als Killswitch Engage. Waarom dan afgeven op bands als Agents Of Man?

Tracklist:
1. Death of Me
2. No Tomorrow
3. Blood Money
4. Repercussion
5. Without a Trace
6. Can't Run Away
7. Count Your Blessings
8. Truth You Hide
9. Murder
10. Be My Savior
11. Consequence
12. Headless

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 15 juni 2005

Koop dit album in

Meer Agents Of Man:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 25-04-2006 om 11:31u

dt is echt een belachelijke review wttf dan wat weet jij nou kk waarschijnlijk black metal pijpende flikker suck dick bitch, je weet geen fuck