Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2021

Grand Magus - Wolf's Return
Jaar van release: 2005
Label: Rise Above Records
Grand Magus - Wolf's Return
Grand Magus gaat terug naar de essentie van echte rockmuziek: een topzanger, vette riffs, inspiratie, gevoel en uitstekende composities. Het brein achter dit Zweedse powertrio is JB Wielding (ook bekend van de 70’s geïnspireerde band Spritual Beggars) die loodzware trage riffs afwisselt met up-tempo stonerriffs die een gemiddeld sanatorium in vuur en vlam zal zetten. Alsof dat talent nog niet genoeg was, heeft Onze Vader hem ook een wereldstrot cadeau gedaan en van Maria kreeg hij als geboortegeschenk een schriftelijke cursus ‘Classic-doom pareltjes schrijven in drie kwartier’.

‘Kingslayer’ heeft twee gezichten: een ongewassen stonerrock-smoelwerk en een lentefris heavymetal gezichtje. En in het loodzwaar tussenstuk van deze opener beuken ze zowaar alle melodieuze Zweedse deathmetalbands naar huis. Om het begin dan maar af te maken, komt er nog eens een onsterfelijke gitaarsolo voorbij. Het mooie is dat daarna nog betere composities volgen. ‘Nine’ en het instrumentale ‘Blodörn’ doen zowaar denken aan het tegendraadse werk van het sublieme debuut van Krux en na het klassieke titelnummer ben ik al uitgeteld. Wat een plaat! Het tweede deel van ‘Wolf’s Return’ is ook geweldig en zodoende zal dit album wellicht een plek in mijn eindejaarslijstje veroveren. Nu ik over lijstjes praat, ik ken het oudere plaatwerk van Grand Magus niet, maar deze staan nu op mijn al te lange verlanglijstje.

(Candlemass + Spiritual Beggars) * (hardrock + heavymetal) * (Krux en Solitude Aeternus) / stonerrock = Grand Magus. Heb je nog nooit van 80’s doom gehoord maar je houdt van goed gespeelde melodieuze metal? Dan moet je ‘Wolf’s Return’ ook eens een kans geven want de toegankelijkheidsgraad is even hoog dan de kwaliteitsgraad. Was JB maar mijn buurman…

Tracklist:
1. Kingslayer
2. Nine
3. Blodorn
4. Wolf's Return
5. Blood Oath
6. Jarnbord
7. Repay In Kind
8. Hamnd
9. Ashes
10. Light Hater
11. Wolf's Return Part II

Score: 87 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 mei 2005

Koop dit album in

Meer Grand Magus:

[ Terug naar de Album Reviews ]