Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Soul SirkUS - World Play
Jaar van release: 2005
Label: Frontiers Records
Soul SirkUS - World Play
Jeff Scott Soto ontmoette ik voor het eerst in het Zweedse Talisman, de hardrockband van topbassist Marcel Jacob. Het genoegen was geheel aan mijn zijde, daar Soto alles is wat je zoekt in een zanger. Charisma, een echte showman die een tikkie brutaal is, maar voornamelijk een wereldstrot. Daardoor hebben onder andere ook Yngwie J. Malmsteen, Alex Masi, Axel Rudi Pell, Lita Ford en de heren van Takara zich door laten overtuigen, allen boden ze Soto een plek achter de microfoon aan. Daar is nu ook Soul SirkUS aan toe te voegen, een samenwerkingsverband met Neal Schon (Journey), Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake) en Virgil Donati (Planet X, Steve Vai). De heruitgave van hun eerste album "World Play", dat voorheen slechts online verkrijgbaar was, ziet het licht op 25 april 2005.

De "baddest band anyone's ever seen or heared" kiest logischerwijs voor een versmelting van de eigen bands, wat resulteert in pittige hardrock done the Whitesnake way. Daar bovenop een laag door Soto zo geliefde funk die het album lekker smeuïg maakt. De intensiteit viert hoogtij, wat niet verrassend is met zo'n supergroep. Verder leren we dat de band getuige "Peephole" en "Another World" spannende en intrigerende nummers weet te schrijven, dat Jeff Scott Soto en Jorn Lande (die knakker van Masterplan) aan elkaar gewaagd zijn, en dat Neal Schon als gitarist veel te weinig erkenning krijgt. Thrilled yet?

Pret in de studio leidt op de heruitgave tot een paar jolige bonustracks. De funkmeters slaan op tilt in "James Brown" en het beatbox-nummer "Abailar To' Mundo", "My Love, My Friend" is een mierzoet a capella intermezzootje en "Alive" nadert de Talisman sound wel héél dicht. Een aardige manier om een schijfje vol te maken.

Fans van Jeff Scott Soto hoeven niet te twijfelen. Fans van Journey, Whitesnake en aanverwanten ook niet. En de rest? Mja, die hoeft zich ook geen zorgen te maken, World Play is gewoon een hele goeie rockplaat!

Tracklist:
1. World Play
2. Highest Ground
3. New Position
4. Another World
5. Soul Goes On
6. Alive
7. Periled Divide
8. Peephole
9. Abailar To' Mundo
10. Friends To Lovers
11. Praise
12. My Sanctuary
13. Coming Home
14. My Love, My Friend
15. Close The Door
16. James Brown

Score: 86 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 1 mei 2005

Meer Soul SirkUS:

[ Terug naar de Album Reviews ]