Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Headrush - Headrush
Jaar van release: 2005
Label: Frontiers Records
Headrush - Headrush
Onze site bespreekt sinds enkele maanden de nieuwe cd’s die het Italiaanse label Frontiers Records uitbrengt. Deze platenmaatschappij heeft zich gespecialiseerd in (hard)rock/AOR en brengt al sinds 1998 maandelijks een paar kwalitatieve albums op de markt van bekende en onbekende bands. Huisgitarist Alessandro De Rosso (bekend van Dokken) heeft een nieuw project opgericht en het materiaal laten inzingen door Labyrinth-zanger Roberto Tiranti.

In tegenstelling tot het Labyrinth werk is de muziek van Headrush veel rustiger en kan je dit album gerust in je AOR collectie droppen. Het album opent meer dan uitstekend met de eerste twee rockers maar naar mate het album vordert passeren er toch enkele saaie ballades en worden de composities anoniemer. Persoonlijk ben ik een grote fan van Tiranti’s stem maar ik moet eerlijk zeggen dat veel mensen het Italiaanse accent en het expressieve stemgebruik als storend zullen ervaren. Ik vind het echter interessanter om eens te horen hoe deze topzanger zijn stem anders gebruikt voor dit project.

‘Headrush’ is een compromisloos album dat bestaat uit simpele muziek die echter heel professioneel wordt gebracht. Deze muziek is leuk om op de achtergrond te horen maar bevat geen enkele muzikale uitdaging en heeft niets anders te bieden dan de andere dozijn uitstekende AOR-bands. Zeker geen slecht album maar geen topper in de Frontiers discografie.

Tracklist:
1. My World
2. Not Just Anyone
3. Fooling Myself Again
4. Ordinary Man
5. All in a Crime
6. What's Yours Is Mine...
7. Catch 22
8. Silence
9. Young
10. Change My Life
11. Get Off The Dime
12. ‘Til I Know

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 23 april 2005

Koop dit album in

Meer Headrush:

[ Terug naar de Album Reviews ]