Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Enuff Z’ Nuff - ?
Jaar van release: 2005
Label: Frontiers Records
Enuff Z’ Nuff - ?
‘Genoeg is Genoeg’ bracht in 1989 het titelloze debuut uit en wist direct te overtuigen met de mix van pop, melancholie, rock en soms een streepje hardrock. De rockers wisten echter geen hits te scoren en de opkomst van de grunge nekte de band volledig. Het extravagante gedrag en excessieve drugsgebruik brachten ook geen rust in de groep. In 2004 besloten ze nog eens album op te nemen in de oude bezetting: Donnie Vie, Chip Znuff, Vicki Foxx en Derek Frigo. Deze laatste kon na het opnameproces echter niet van de drugs blijven en overleed vorig jaar.

‘?’ is een fris album vol met zoetsappige emotionele melodietjes. Hoe ruig een persoonlijk leven is, zo zacht en mooi is de muziek. Meisjes van twaalf zullen smullen van meezingers als ‘Gorgeous’ en ‘Help’ en met ‘No Place Like Home’ (doet me denken aan Shania Twain om een of andere vreemde reden) hebben ze één van hun meest hitgevoelige liedjes ooit geschreven. Er staan ook enkele hardere nummers op dit schijfje maar echt beuken wordt het niet.

Wellicht koop wederom geen hond dit album maar ‘?’ is gewoon een mooie melodische rock cd. Misschien dat de Queen cover ‘Stone Cold Crazy’ (Metallica coverde het ook al jaren geleden) of de akoestische versie van het oude ‘Fly High Michelle’ u wel zal doen verplaatsen naar de plaatselijke platenboef.

Tracklist:
1. Gorgeous
2. Home Tonight
3. Help
4. No Place Like Home
5. Harley
6. Hang On For Life
7. Man With A Woman
8. How Are You?
9. Joni Woni (Likes To Ride The Pony)
11. Stone Cold Crazy
12. Fly High Michelle (acoustic version)

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 17 april 2005

Koop dit album in

Meer Enuff Z’ Nuff:

[ Terug naar de Album Reviews ]