Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Enthroned - Xes Haereticum
Jaar van release: 2004
Label: Napalm Records
Enthroned - Xes Haereticum
Met Xes Haereticum is het Belgische Enthroned alweer aan haar zesde langspeler toe. De band komt meer en meer over als een goed-geoliede black metalmachine. Door het strakke en agressieve drumwerk, de afwisselende en pakkende riffs en de karakteristieke krijszang wist de band mij ook al met het vorige album Carnage in Worlds Beyond (mijn eerste kennismaking met de band) te overtuigen. Xes Haereticum is in feite een logisch vervolg op dat album: de band wijkt niet bijzonder veel af van de stijl op het vorige album, maar voegt desondanks enkele nieuwe elementen aan de sound toe.

Het sterkste punt aan dit album is de nadruk op melodielijnen, zonder aan agressie in te boeten. Het drumwerk is bij tijd en wijle beestachtig, terwijl de gitaarpartijen juist vrij melodieus klinken. Een perfect voorbeeld hierbij is het ijzersterke Dance of a Thousand Knives, dat heerlijk gitaarwerk bevat. Ook een nummer als Blacker than Black, dat overwegend in een lekker lomp midtempo gespeeld wordt, valt in positieve zin op. Met A.M.S.G. – een sfeervol intermezzo – weet de band een lekker duistere sfeer op te roepen, om vervolgens met Demon’s Claw nog eens alles uit de kast te halen.

Hoewel het tempo op dit album dus overwegend erg hoog ligt, weet Enthroned door sterke melodielijnen en enkele sfeervolle rustigere stukken de aandacht vast te houden. Hoewel voorganger Carnage in Worlds Beyond mij toch nog net iets beter beviel over de gehele linie (vanwege échte uitschieters als Boundless Demonication, Jehova Desecration en Diabolic Force), levert Enthroned een waardige en professionele opvolger af, die veel black metalfans zal aanspreken.

Tracklist:
1. Crimson Legions
2. Dance Of A Thousand Knives
3. Last Will
4. Blacker Than Black
5. Vortex Of Confusion
6. A.M.S.G
7. Daemon's Claw
8. Night Stalker
9. Seven Plagues, Seven Wrath (Xes Revelations)
10. Hellgium Messiah

Score: 81 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 15 februari 2005

Koop dit album in

Meer Enthroned:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Enthroned - Xes Haereticum
Reactie van HeLLiuM op 26-05-2006 om 16:39u
Score: 87 / 100

Dit is echt 'evil' Black Metal...Eén van de weinige Black Metal bands uit België en ik ben dan ook trots dat ze landgenoten zijn... De beste nummers vind ik; Crimson Legions, Dance Of A Thousand Knives en Hellgium Messiah...HM heeft zelfs op het einde het Belgisch Voslklied...

Enthroned - Xes Haereticum
Reactie van satyr op 25-10-2006 om 10:33u
Score: 85 / 100

niet zo goed als carnage in the.... maar weer een goed abum van deze belgishe band proud to be a belgium!!!!!!

Enthroned - Xes Haereticum
Reactie van Daggar op 08-01-2007 om 13:25u
Score: 8 / 100

enthroned altijd beestig bandje.. gitarist (nornagest) woont hier op 2 straten van mij.. das oorspronkelijk een Brit maar Enthroned is wel degelijk een belgishe band.. Hij woont hier in Deinze omdat hij hier nu en dan bij zijn vriendin woont en das toevalli 2 strate van mn deur!! em is beestig..

Enthroned - Xes Haereticum
Reactie van Daggar op 08-01-2007 om 13:25u
Score: 80 / 100

mijn score moest 80 zijn , ik dacht dat het op 10 was

Enthroned - Xes Haereticum
Reactie van Een Metalfan op 16-02-2007 om 19:26u

Nornagest is een Waal, geen Brit!!!