Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Brandnewday - A Better Goodbye
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
Brandnewday - A Better Goodbye
Brandnewday is een positief DIY-trio dat met melodieuze punkrock/hardcore (Good Riddance-achtige stijl) zijn zegje wilt doen. ‘Drifted away’ handelt over vrienden die plots andere wateren gaan bevaren, we krijgen relatieproblematiek te horen in het titelnummer, ‘Can’t forget’ en in ‘Standing Still’, en de tekst van ‘Appearence’ spoort ons aan om het beste uit ons zelf te halen. Wijze woorden die gezongen worden door Nico en Snaar in vijf korte maar puntige liedjes.

Muzikaal en productioneel is alles in orde en er wordt op een ontspannen wijze gemusiceerd. Het materiaal is erg zanggericht: de zang is zeker niet slecht maar soms kan ik het niet laten om mijn wenkbrauwen te fronsen (bijvoorbeeld tijdens het refrein van ‘Can’t get forget’) maar na nog meer oefening zal dit zeker verbeteren.

Iedereen die ziek wordt van de niet-stoppende berg metalcore releases hebben hier een leuk tussendoortje aan. Alleen jammer dat de mannen de beste drie nummers vooraan het schijfje hebben geplaatst zodat deze eerste demo op matige wijze wordt afgesloten. Als de heren nog wat werken aan de zangpartijen heeft Nederland er een lekkere frisse band bij. Pluspunten voor het degelijke artwork. Meer valt hier niet over te melden.

Tracklist
1. Drifted away
2. A better goodbye
3. Can't forget
4. Appearance
5. Standing still

Score: 72 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 21 januari 2005

Koop dit album in

Meer Brandnewday:

[ Terug naar de Album Reviews ]