Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

The More I See - The Wolves Are Hungry
Jaar van release: 2004
Label: SPV / Steamhammer Records
The More I See - The Wolves Are Hungry
En hier hebben we weer een cd die onder handen is genomen door Andy Sneap. En als hij ermee bezig is geweest, dan weet je eigenlijk al dat het met het geluid wel goed zit. Hij moet op het moment toch wel de meest gevraagde producer zijn in metalland. Die vent weet gewoon hoe een goede metalband moet klinken. Lekker moddervet en de gitaren klinken altijd retestrak! En dat Andy ook nog eens een neus heeft voor het opsporen van goede bands, is ook een leuke verdienste. Zo heeft ie met The More I See ook weer een goede band te pakken, die is ontstaan nadat gitarist Gizz Butt The Prodigy heeft verlaten.

Er is geen spoor van zijn vroegere broodheer te bekennen, want het zijn gitaren die aan het woord zijn in plaats van electronica. In de promo-sheet worden er vergelijkingen gemaakt met onder andere Anthrax, In Flames en nog meer bands. Maar bij mij komt er nog een band op in mijn gedachten: Machine Head. Echter wordt er wat meer gerifft, terwijl er ook een flinke portie melodie in de muziek voorbij komt. Opener Violate is daar het perfecte voorbeeld van. Als we verder kijken, horen we ook veel afwisseling. De meeste nummers zijn lekker up-tempo (A Price On Your Head), terwijl er af en toe ook eens een powerballad voorbij komt. Het nummer Near Extinction (met een gave opening) lijkt me een geschikte single kandidaat. De zang is niet echt mijn smaak (beetje nu-metal achtige zang ala Papa Roach). Maar mocht je daar van houden, dan heb je een goede aan deze zanger.

Wat mij het meeste aanspreekt van deze cd, is het spetterende gitaarwerk. De combinatie van agressie en melodie is erg goed gedaan. De meeste solo's zijn echte krachtpatserij, net als de meeste riffs. Er is weinig aan te merken op dit meer dan prima debut van het engelse The More I See.

Tracklist:
1. Violate
2. Near Extinction
3. Suck On These Words
4. Paralyzed
5. Chez Wrong
6. Born Freaks
7. Fall
8. Friend Turned Enemy
9. Last Hope
10. A Price On Your Head
11. Smile
12. The Wolves Are Hungry

Score: 84 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 16 januari 2005

Koop dit album in

Meer The More I See:

[ Terug naar de Album Reviews ]

The More I See - The Wolves Are Hungry
Reactie van CoenV op 16-01-2005 om 17:36u

De zang is niet echt jouw smaak, maar het toch een 84 geven? Raar.

The More I See - The Wolves Are Hungry
Reactie van Rene op 19-01-2005 om 16:06u
Score: 84 / 100

Tja, als een album puur uit zang zou bestaan, dan zou het zeker een lager cijfer zijn. Maar weet je, zo zit een cd niet in elkaar. Zeker niet een muziek-cd in de metalmuziek. Die heeft bijvoorbeeld ook drums en vooral gitaren. Ook zijn composities erg belangrijk. Nou, toevallig zijn die dingen wél goed op deze cd van The More I See. Daarom geef ik 'm dan ook 84 punten. Komt ook nog eens bij dat ik schreef dat de zang wel goed is, maar niet mijn persoonlijke smaak.