Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

My Early Mustang - My Early Mustang
Jaar van release: 2004
Label: Nuclear Blast Records
My Early Mustang - My Early Mustang
Onder de vlag van Nuclear Blast Records verscheen enige tijd geleden My Early Mustang, het debuutalbum van de gelijknamige band. Vier Duitsers die erg Amerikaans aandoende gitaarrock met een vleugje poppunk voortbrengen, twee leden die in het verleden furore maakten in Liquido (van de hit "Narcotic") en dat op een label dat tot nog toe vooral extremere releases deed. Als dat maar goed is.

Heh, erg typisch. In de intro horen we een auto starten en horen we hoe er gezocht wordt naar een geschikte radiozender. Mustang FM dus. Wie dit ook al van te voren kon vertellen zal niet erg verrast zijn tijdens het horen van de rest van de cd. Rechtlijnige maar pakkende korte rocksongs. My Early Mustang heeft de bescheidenheid van een Amerikaans rockbandje dat zijn weekenden slijt met het spelen op verschillende college-feesten. Net zoals in geliefde American Teen movies als American Pie en Clueless.

De bij vlagen dubbele zang vertolken refreinen die erom vragen om meegeblêrd te worden, of dansen, of zuipen. "Constant Changes" is poppunk met flair, "Over My Head" zou een hit kunnen worden. My Early Mustang is feestmuziek bij uitstek, vooral als je de enige bent in je vriendenkring die geen link legt tussen Chris Barnes en koekiemonster.

Tracklist:
1. Intro
2. December
3. Over My Head
4. When You Sang
5. Miss You
6. Romeo's Burning
7. Driving Down
8. Constant Changes
9. How It Ends
10. Secret Letter To A Lost Friend pt. 2
11. Goddamn (It's Looking Good)
12. Samantha
13. Sixpack

Score: 78 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 27 december 2004

Koop dit album in

Meer My Early Mustang:

[ Terug naar de Album Reviews ]