Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Dirty Shirt - Different/Revolution
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
Dirty Shirt - Different/Revolution
Wat worden wij soms toch verwend bij Metalfan. Deze heren hebben speciaal hun twee demo’s van dit jaar (‘Different’ uit november en ‘Revolution’ uit maart) op een cd-r gebrand en richting Nederland gestuurd. Deze groep is er fier op dat ze elke demo iets totaal anders laten horen. Zo speelden ze in het verleden nu-metal, power/prog en nu leek hun het wel eens leuk om industrial met eurohouse/techno/electro/kinderliedjes/funk/rock/metal te combineren. Leuk? Nou niet echt.

‘Bitch’ is een zwakke poging om eurohouse te combineren met powerchords, het industrial achtige ‘Tell me Why’ doet denken aan een afgekeurd nummer van Nine Inch Nails en ‘Loniless’ is dan weer een totaal misplaatste, maar niet slechte, Anathema-achtige ballad. Daarna krijgen we trieste triphop om daarna het bekendste Roemeense kinderliedje op een niet grappige wijze voor bij te zien komen. Afluister ‘UB’ bevat lekkere melodieën en kan er eindelijk écht mee door, maar daarna ontdek ik dat het een cover is…

Op de tweede demo krijgen we een integrale versie (maar liefst drie minuten lang!) van hun oude ‘hit’ ‘Revolution’. Ik heb zelden een refrein zo irritant gevonden. Over ‘Break Up’ wil ik het niet eens hebben en ‘Skizo’ lijkt door een dertienjarig a-muzikaal meisje op haar ‘My First Sony’ gecomponeerd. Om mij dan toch maar te proberen te overtuigen sluit dit product af met wederom ‘UB’. Zo, dan loop ik nu eens snel naar de vuilnisbak.

Tracklist:
Different:
1. Bitch
2. Tell me why
3. Loneliness
4. Gone
5. Rise
6. nOAPTE bUNA
7. UB (clip version)
Revolution:
8. Revolution (integral)
9. Break Up
10Skizo
11U.B.

Score: 25 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 20 december 2004

Koop dit album in

Meer Dirty Shirt:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van rgegds op 22-05-2006 om 10:10u

gfgdfagzgzd