Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Severe Torture - Feasting On Blood
Jaar van release: 2004
Label: Karmageddon Media
Severe Torture - Feasting On Blood
België heeft Aborted, Nederland heeft Severe Torture, om het even heel kort door de bocht te stellen. Dat de band zijn sporen verdiend heeft staat natuurlijk buiten kijf. Hun megabrute doch afwisselende, zwaar door Cannibal Corpse beïnvloede Death Metal staat op cd al als een huis, en live is Severe Torture zo’n allesvernietigende stoomwals dat je er bang van zou worden.

Een andere vraag is echter of het opnieuw uitbrengen van de twee cd’s die de band tot op heden maakte, wel zo’n nut heeft. Re-releasen van albums hoort over het algemeen bij platen die ofwel zeer zeldzaam zijn geworden, ofwel een cultwaarde hebben en deze Severe Torture-platen hebben dat geen van beiden. Feasting On Blood, ST’s debuut, is nog maar een paar jaar oud en volgens mij nog volop te verkrijgen bij de mailorders. Dat geldt al helemaal voor Misantropic Carnage uit 2002. Moest het dan om de bonustracks? Ook niet, want die waren al eens te horen op de Butchery Of The Soul-single (nota bene van Feasting On Blood), en die is ook nog lang niet uitverkocht. Los daarvan kun je je afvragen wat de toegevoegde waarde is van nummers die al eens eerder zijn uitgebracht. Waren er dan echt geen verloren studiotracks of andere covers dan Perverse Suffering te vinden? Nu heeft het er alleszins de schijnvan dat Karmageddon nog even snel de laatste veren van de Severe Torture-kip wil plukken voordat de band verhuist naar een nieuw label.

Nogmaals, Severe Torture is en blijft één van Nederlands beste Death Metal bands en alleen al op grond daarvan is deze re-release zijn aanschaf wel waard. Ik persoonlijk zie het nut er niet van in, maar ieder die tot nu toe nooit toekwam aan het kopen van deze cd’s kan nu alsnog als de sodemieter gaan doen.

Tracklist:
1. Feces For Jesus
2. Blood
3. Decomposing Bitch
4. Baptized In Virginial Liquid
5. Twist The Cross
6. Butchery Of The Soul
7. Rest In Flames
8. Severe Torture
9. Pray For Nothing (Bonustrack)
10. Vomiting Christ (Bonustrack)
11. Lambs Of A God (Bonustrack)
12. Taking Down The Descender (Bonustrack)
13. Butchery Of The Soul (Bonus Video)

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 10 november 2004

Koop dit album in

Meer Severe Torture:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Severe Torture - Feasting On Blood
Reactie van Patrick op 11-11-2004 om 01:01u

Dat is zo'n beetje het enige wat Karmageddon doet tegenwoordig, Hammerheart platen van hoogstens een paar jaar oud uitbrengen. Misschien hebben ze nu een betere distributie ofzo, dat ze hiermee die ouwe platen beter beschikbaar maken. Whatever.

Severe Torture - Feasting On Blood
Reactie van Een_Metalfan op 11-11-2004 om 17:00u
Score: 100 / 100

als je deze cd niet in huis hebt ben je GEEN death metalfan.

Severe Torture - Feasting On Blood
Reactie van Een_Metalfan op 11-11-2004 om 19:31u

Een goeie reden om die plaat te mijden als de longpest! Je zou maar voor deathmetalfan uitgescholden worden!

Severe Torture - Feasting On Blood
Reactie van wh op 13-11-2004 om 12:22u

LOL. :]]

Severe Torture - Feasting On Blood
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 12:59u
Score: 60 / 100

wat nu als je dit niet in huis hebt wat lul je nu man als je oude cannibal copse niet in huis hebt ben je geen death metal fan maar dit is maar een doorsnee death metal band man

Severe Torture - Feasting On Blood
Reactie van Haico op 27-04-2010 om 18:14u
Score: 95 / 100

De nederlandse "Butchered At Birth" deze 1e van Severe Torture. Geweldige crunchy sound en ingespeeld zonder clicktracks en al die shit. Pure snelheid en brutaliteit zonder consessies. De openingsriff van Feces For Jesus doet me altijd aan Hammer Smashed Face denken, geweldige brute putgrunt van Dennis die aan lang vervlogen Chris Barnes tijden doet denken and so on... Eigenlijk is dit stiekem nog beter!