Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Black Abyss - Angels Wear Black
Jaar van release: 2004
Label: Massacre Records
Black Abyss - Angels Wear Black
Ook Black Abyss denkt iets nieuws te melden te hebben met "Angels Wear Black". De achtergrond is al weinig nieuwsgierig makend. Duitse underground, agressieve maar melodieuze powermetal, wat demo's, 't debuutalbumpje dat weinig voor elkaar heeft gekregen en geneuzel met een aantal obscure platenmaatschappijen.

Voornaamste invloed ditmaal? Hammerfall als basis, maar daar blijft het veelal wel bij ("Unholy War" en "Rebellion"). Wel horen we af en toe een veelbelovend harmonietje en "Where Angels Wear Black" is het nummer dat niet meer op The X-Factor paste. Toch slaan af en toe de oudeschoolse dampen van het plastic af, inclusief het rauwe gitaargeluid en de gedateerde productie. De bandleden zijn ook overduidelijke Amerikaanse thrash-fans.

Een leraar Duits van me had altijd de storende tic om met z'n bril op het bureaublad te tikken, bij voorkeur tijdens een lastig tentamen. Het drumgeluid ontstijgt het geluid van dat getik niet vaak, erg slordig van producer/engineer Achim Kohler.

Heel erg authentiek en krachtig dat "Angels Wear Black", maar zo vernieuwend en eigentijds als het partijprogramma van de Staatkundig Gereformeerde Partij.

Tracklist:
1. Damnation
2. Unholy War
3. Dark Legacy
4. Shadows Of The Past
5. Pure Evil
6. Rebellion
7. I Don't Care
8. The Messenger
9. Time
10. When Angels Wear Black

Score: 72 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 8 november 2004

Koop dit album in

Meer Black Abyss:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Black Abyss - Angels Wear Black
Reactie van Lennert from hell op 17-02-2005 om 18:32u
Score: 84 / 100

Bij het eerste nummer had ik zoiets van: 'lekker'. Bij de afsluitende klanken besloot ik dat dit 1 van de beste powermetalalbums is die ik sinds tijden heb gehoord, vooral dankzij de zanger. Dames en heren, deze man zou niet misstaan op een oud Iced Earth album. Daarbij klinkt het gehele album lekker zwaar door de thrash invloeden. Een aanrader