Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Chimaira - The Dehumanizing Process (DVD)
Jaar van release: 2004
Label: Roadrunner Records

Chimaira - The Dehumanizing Process (DVD)

Mijn eerste review voor Metalfan.nl was een verslag van Roadrage 2004 in de 013 in Tilburg, waar onder andere Chimaira de zaal plat speelde. Nu, een jaar later, heb ik de DVD The Dehumanizing Process van die band in m’n handen. Deze Amerikaanse metal band werd 1,5 jaar gevolgd en daar is deze DVD het resultaat van. Zo krijg je te zien hoe The Impossibility Of Reason (2003) tot stand kwam en zijn hun vele ups en downs (zo versleten ze drie drummers in die 1,5 jaar) vastgelegd op film. De 1,5 uur durende docu is heel erg interessant voor de fans, maar de niet-fans zullen dit ook leuk vinden aangezien het altijd interessant is om een band te volgen en om te kijken hoe het er ‘achter de schermen’ aan toe gaat.

De extras van de DVD zijn ook niet mis; zo zijn alle (vier) muziekvideos van de band te bekijken, maar nog veel leuker is de registratie van het concert dat ze een jaar geleden gaven in de 013 in Tilburg. De show bestaat uit zes nummers, waarvan het nummer The Dehumanizing Process het hoogtepunt is. Erg grappig om nog eens terug te zien hoe zanger Mark ‘Metal Moses’ Hunter het publiek op elkaar in laat beuken.

En dan dacht je dat dat het was, maar nee; bij de DVD zit ook nog eens een audio CD, namelijk de This Present Darkness EP (remastered + 2 bonus tracks) die er in 2000 voor zorgde dat ze een contract kregen bij label Roadrunner Records.

De meeste muziek DVD’s hebben vaak een matige content maar deze DVD bevat een kleine 2,5 uur aan (kwalitatief goed en interessant) beeldmateriaal en bevat daarnaast ook nog eens een bonus CD (en dat voor een normale prijs). Bovendien is het extra leuk voor de Nederlandse fans omdat het optreden in Tilburg erop staat. Kortom; zeker waard om aan te schaffen.

Score: 90 / 100

Reviewer: Marlou
Toegevoegd: 26 oktober 2004

Koop dit album in

Meer Chimaira:

[ Terug naar de Album Reviews ]