Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

i-(DEF)-i - demo
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
i-(DEF)-i - demo
Ik weet niet helemaal wat ik met deze demo aanmoet. Voor zover ik uit de -(KARIGE)- info kan opmaken is 't niet bestemd voor verkoop. Tenminste, in de discografie op de site word met geen woord gerept over dit schijfje. Een introductie-cd voor podia gok ik. Dan zal ik 'm maar gebruiken ter introductie van het weinige publiek dat nog geïnteresseerd is na het lezen van de bandnaam.

Zoals gezegd kreeg ik amper informatie. Geen biografie, geen liner notes, de website moest ik zelf zoeken, en zelfs de tracklist kostte wat moeite. Daarom dus een lesje voor de doe-het-zelf bands: zorg voor duidelijke informatie! Van dit halfbakken werk krijg je de neiging om het eindcijfer door een wortel heen te trekken.

Wel duidelijk is dat i-(DEF)-i moderne metal speelt, met wat hardcore invloeden hier en daar. De cleane zang bevat soms wat kromme tenen-werk, maar over het algemeen weet de zanger zich goed te redden. De productie is die van een typische demo, te dof om het een (mini-album) te noemen. Het valt wel op dat je het verschil in kwaliteit tussen de studio- en livenummers amper hoort. Het geheel klinkt mijn inziens degelijk genoeg om een kans te geven op het podium.

Tracklist:
1. Death Of The Modern Day (live)
2. These Embers (studio)
3. And the Memories Shall Fall (live)
4. Surface Tension (live)
5. October (studio)

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 20 september 2004

Koop dit album in

Meer i-(DEF)-i:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van GnarKill op 22-09-2004 om 17:09u

WAT EEN KUTNAAM VOOR EEN BAND!