Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Annihilator - The Best Of
Jaar van release: 2004
Label: Roadrunner Records
Annihilator - The Best Of
Annihilator ontstond in de late jaren 80, toen de thrashmetal op een hoogtepunt was. De band rondom Canadees Jeff Waters bracht een paar klassiekers uit, maar in de jaren 90 toch wat in de vergetelheid leek te raken. De laatste jaren zijn ze weer sterk terug met bijvoorbeeld "Carnival Diablos" en "All For You", maar ook die overtreffen de eerste paar platen niet.

Deze verzamel-cd is onderdeel van Roadrunner's "The Roots Of" serie, waarmee het label ouder materiaal (wat vaak niet meer geperst wordt) toch nog beschikbaar te stellen. Zo is er ook de "Two From the Vault" serie met daarin steeds 2 albums van 1 band op een goedkope dubbel-cd (te weten "Alice In Hell" en "Never, Neverland"). Omdat van Annihilator ook de eerste 2 albums al samen in die laatstgenoemde serie te krijgen zijn, is deze "The Best Of" eigenlijk wat overbodig. Het beste van Annihilator staat namelijk op die twee albums. En van die albums komt dan ook het merendeel van deze "The best of", te weten 10 nummers. De overige 7 nummers komen van het derde studio album ("Set the world on fire", 4 nummers), de cd met zeldzame nummers "Bag of Tricks" (2 nummers) en de liveplaat "In Command" (1 nummer).

Het nadeel bij een Annihilator compilatie is dat de band vaak van zanger verwisselt. En de zanger drukt toch een grote stempel op het geluid. Ook is het vrij duidelijk dat de drie jaar tussen "Never, Neverland" en "Set the World on Fire" de band geen goed gedaan heeft, want de latere nummers zijn duidelijk van mindere kwaliteit.

"The Best Of Annihilator" is eigenlijk een vrij overbodige verzamel-cd. Met ook nog eens een lelijke cover, wat ook wel vaker voorkomt in deze "the best of" serie. Wie Annihilator niet kent doet er beter aan de dubbel-cd met "Alice In Hell" en "Never, Neverland" te kopen, uit de "Two From The Vault" serie. Dan heb je namelijk ook gelijk het beste van de band.

Tracklist:
1. Crystal Ann
2. Alison Hell
3. W.T.Y.D.
4. Wicked Mystic
5. Word Salad
6. Phantasmagoria
7. Human Insecticide (live)
8. The Fun Palace
9. Road To Ruin
10. Stonewall
11. Never, Neverland
12. Imperiled Eyes
13. I Am In Command (live)
14. Set The World On Fire
15. No Zone
16. Phoenix Rising
17. Brain Dance

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 11 augustus 2004

Koop dit album in

Meer Annihilator:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Annihilator - The Best Of
Reactie van The Horseman op 11-08-2004 om 17:41u
Score: 75 / 100

Goed materiaal staat er op dit best of cdtje maar je hebt gelijk, je kunt net zo goed AIH en NNL aanschaffen. En een Best Of cd van Annihilator zonder Ligeia is wel mager.