Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  24 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel Brennare (Lake Of Tears) - 50
 • David Byron (Uriah Heep)† - 75
 • Hans Åge Holmen (Gaia Epicus) - 53
 • John Myung (Dream Theater) - 55
 • Michael Kiske (Helloween) - 54
 • Nigel Glockler (Saxon) - 69
 • Tanya Candler (Kittie) - 39
 • Witold "Vitek" Kieltyka (Decapitated)† - 38

Vandaag overleden:
 • Sean Reinert (Cynic) - 2020
Review

Icycore - Wetwired
Jaar van release: 2004
Label: Limb Music Products
Icycore - Wetwired
Het vertrekken van Rhapsody naar SPV Records moet haast wel een flinke aderlating zijn geweest voor het power metallabel Limb Music. Zolang men echter nieuwe bands als dit Icycore blijft tekenen, zal er genoeg vers bloed door het label blijven stromen. Deze Italiaanse (hoe kan het ook haast anders?) progressieve power metalband wordt door Limb vergeleken met het oude werk van Dream Theater. Nu hebben deze heren (en dame) zeker geen verkeerd debuutalbum afgeleverd, maar om Icycore nu meteen met Dream Theater te gaan vergelijken, vind ik een beetje veel van het goede.

Het materiaal op Wetwired is uitgebreid (bijna zeventig minuten aan muziek) en vrij complex. In eerste instantie werd dit album uitgebracht via het uitstekende kleine label Underground Symphony, maar in 2003 besloot het huidige label Limb Music dat het tijd was voor een re-release. Nu ligt het album dan ook eindelijk in de winkels. Ieder nummer zit erg doordacht in elkaar (hoewel de keyboards misschien af en toe net iets té duidelijk in de mix staan) en ook zanger Valerio Voliani (wat een naam!) kwijt zich uitstekend van zijn taak. Meest overtuigende nummers vind ik persoonlijk de wat snellere nummers als het titelnummer, Upload, Watchdog & Virus en het furieuze instrumentaaltje Redefine Stru.

Voor een debuutalbum klinkt dit Wetwired dus verrassend professioneel. Het enige wat ik nog een beetje mis, in vergelijking met Dream Theater (als het label die vergelijking dan toch persé wil hanteren), is de bezieling waarmee gespeeld wordt. Dat is misschien moeilijk onder woorden te brengen, maar het komt erop neer dat Dream Theater veel beter in staat is emoties in muziek te vertolken, terwijl Wetwired daar toch enigszins gespeend van is. Dat maakt dit album zeker niet slecht: het is juist de missende trap tussen een goede en een geniale release.

Tracklist:

1. Wetwired
2. Upload
3. The Net
4. Visions of Numeric Life
5. The Hollow Men
6. Watchdog & Virus
7. Chrome
8. Redefine Stru
9. A New Gestalt
10. Watch Me Now
11. Inner Void
12. Eternal Unlife

Score: 82 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 21 juli 2004

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.