Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Twelve Tribes - The Rebirth of Tragedy
Jaar van release: 2004
Label: Roadrunner Records
Twelve Tribes - The Rebirth of Tragedy
Het moderne metalgenre (u weet wel, dat soort muziek dat met de vreselijke term nu-metal wordt aangesproken) is een genre dat ook sterk geëvolueerd is de laatste twee jaar. Trieste bands die wat gerap met simpele gitaarakkoorden combineren zijn in de meeste gevallen van de wereldbodem verdwenen er zijn een hele reeks groepen (bijvoorbeeld: Killswitch Engage, Transport League, Chimaira en vele anderen) opgekomen die evenveel kwaliteit bieden als goede bands uit andere metalgenres. Het nu-metal genre kent heden ten dage vooral meer invloeden van traditionelere muziek en is veel meer flexibel, technischer en meer opzwepend. Maar vooral: er worden heel veel goede nieuwerwetse klassiekers geschreven die over tien jaar nog actueel zullen zijn.

Wat Twelve tribes op hun eerste cd presenteert is wel heel erg professioneel. Ik vraag me wel eens af hoe dit soort bands plots ontdekt worden: ze lijken plots te bestaan zonder dat ze echt een grote geschiedenis (buiten wat optredens, een cd'tje in eigen beheer en een EP'tje) hebben, en brengen dan plots een album uit waar je niet echt iets negatief over kunt zeggen. De nummers zitten goed in elkaar, de productie is fantastisch, de zang is uitstekend (ook de cleane zang), de riffs zijn geïnspireerd en de nummers zijn erg groovy en vervelen niet snel. De muziek is ook deels geïnspireerd daar hardcore en beukt er af en toe lekker op los.

Met een videoclip, grote tours en festivals en genoeg promotie, is dit the next big thing. Fans van kwalitatieve moderne metal kunnen dit album aanschaffen en zich lekker sufspringen en de huiskamer van hun ouders lekker verbouwen. Althans dat heb ik toch gedaan.

Tracklist:
1. Post replica
2. Baboon music
3. Translation of fixes
4. Venus complex
5. Backburner
6. Chroma
7. The train bridge
8. Godshaped war
9. Luma
10. Flight of the pathogen

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 22 juni 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]