Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Eradicator - Influence Denied
Jaar van release: 2021
Label: Metalville

Eradicator - Influence Denied

Het Duitse Eradictor probeert met zijn thrash metal de teutoonse stroming en de bay area thrash met elkaar te verbinden. Dat idee is natuurlijk niet nieuw en dat geldt ook voor de muziek van de nog jonge muzikanten. Op papier oogt het altijd aardig, in de praktijk betekent dit voor de langspeler Influence Denied, dat het veelal klinkt als een variant van Destruction met Metallica-achtige gitaarsolo's.

De productieve groep is met dit nieuwe werk toe aan het vijfde album in twaalf jaar tijd. De Stöber-broers staan aan het roer. Sebastian speelt gitaar en verzorgt de zang. Zijn stevige, ijle geluid heeft wel wat weg van Destructions Schmier, maar bevat minder variatie dan de welbekende frontman. 'Pitti' Stöber neemt de retestrakke drumpartijen voor zijn rekening. Bassist Sebastian Zoppe en gitarist Robert Wied maken het kwartet compleet. Het is grotendeels thrash zoals je dat kunt verwachten: snel, agressief, passende gitaarsolo's en de songs bevatten maatschappijkritische teksten. De gitaarsolo's zijn niet altijd rap en uitbundig, maar hebben regelmatig een dromerig karakter en melodieus karakter.

Het militaristische drumwerk overheerst in het geluid, dat verder wordt gekenmerkt door gitaarmelodieën en zanglijnen die elkaar volgen. Het is weinig inventief, maar werkt over het algemeen aardig. Het iele, droge stemgeluid van 'Seba' Stöber gaat na verloop van tijd vervelen. Dat geldt eigenlijk ook voor het songmateriaal, dat voor liefhebbers van het genre weinig nieuws te bieden heeft. De nummers hebben, met een duur van tussen de vier en vijf minuten, net niet genoeg om het lijf om te blijven interesseren. Dat is mede te danken aan een gebrek aan variatie tussen de diverse tracks en een onevenwichtige mix.

Af en toe een nummertje van dit Influence Denied is prima te pruimen, maar een volledig album voelt wel heel erg lang. Thrash metal volgens het boekje, maar ook niet meer dan dat.

Tracklist:
1. Driven By Illusion
2. Hate Preach
3. Echo Chamber
4. Influence Denied
5. 5-0-1
6. Jackals To Chains
7. Mondays For Murder
8. Hypocrite
9. Descent Into Darkness
10. Anthropocene

Score: 68 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 20 september 2021

[ Terug naar de Album Reviews ]