Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

Godslave - Positive Aggressive
Jaar van release: 2021
Label: Metalville

Godslave - Positive Aggressive

Het was in 2020 bijna gedaan met de Duitse thrashmetalformatie Godslave, maar de positieve boodschap die het vijftal wil verspreiden, was belangrijk genoeg om door te zetten. De inmiddels al zesde langspeler Positive Aggressive is het resultaat van die worsteling. In de basis maken de Duitsers thrash metal volgens het boekje, maar de tien songs hebben ook een zeer melodieuze zijde, waarin de traditioneel agressieve klanken een vriendelijker gezicht krijgen.

De tracks zijn degelijk ingespeeld en aardig geproduceerd. Ze bevatten alles wat een goede thrashplaat nodig heeft: snelle riffs, spetterende solo's en af en toe wat fijne krijsen van frontman Thomas Pickard. Zoals gezegd hebben de songs een melodieuze vernislaag en is het niet louter agressief gitaarwerk wat de klok slaat. De solo van openingstrack How About NO?, overigens met een gastbijdrage van zangeres Britta Görtz (Critical Mess, Hiraes), heeft bijvoorbeeld een Gamma Ray-randje. Zo zijn er meer voorbeelden: het meezingrefrein van Flap Of A Wing, dat weinig indruk maakt vanwege de flauwe, goedkope rijm, en afsluiter Final Chapters First als geheel. Naast de vriendendienst van Görtz valt er ook nog een fijne gitaarsolo van Destruction's Damir Eskic te ontdekken.

De muziek leunt erg op het precieze drumwerk van Tobias Huwig en de gitaarsolo's van Bernhard Lorig en Manuel Zewe. De zang van Pickard is minder gevarieerd en de zanglijnen ontbreekt het soms aan venijn. Bovendien zijn de composities niet allemaal even interessant. Qua teksten vervalt de band vaak in de eerdergenoemde luie rijmelarij en in sommige songs worden de stevige thrashcoupletten afgewisseld met weinig aansprekende refreinen. Het hoge niveau van de stevige openingstrack wordt op de rest van de plaat niet doorgezet.

Het maakt Positive Aggressive tot een plaat die fijn in het gehoor ligt, maar ook een album dat, op een enkele track na, amper blijft hangen. Van een band die al twee decennia in verschillende vormen actief is en een zesde langspeler presenteert, verwacht je meer.

Tracklist:
1. How About NO?
2. Positive Aggressive
3. Straight Fire Zone
4. From Driven
5. Flap Of A Wing
6. King Kortex
7. Show Me Your Scars
8. I Am What Is
9. See Me In A Crown
10. Final Chapters First

Score: 73 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 13 september 2021

[ Terug naar de Album Reviews ]