Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Suidakra - Wolfbite
Jaar van release: 2021
Label: MDD Records
Suidakra - Wolfbite
Suidakra wordt weliswaar nooit in één adem genoemd met de grote, legendarische metalbands uit Duitsland, maar de formatie rond frontman Arkadius Antonik staat wel te boek als één van de hardst werkende en productiefste in de Duitse scene. Dat Wolfbite het vijftiende album is in vijfentwintig jaar is hiervan het onomstotelijke bewijs.

Omdat de vorige plaat Echoes Of Yore (2019) bestaat uit heropnames, is Wolfbite het eerste nieuwe materiaal sinds het matig ontvangen Cimbric Yarns uit 2018. Dit volledig akoestische album viel niet bij iedereen in de smaak, maar wie toen teleurgesteld werd, kan bij deze nieuwe release zijn hart ophalen.

Wolfbite is een terugkeer van Suidakra in optima forma. Dat betekent strakke melodeath met duidelijk aanwezige invloeden van folk- en black metal. Antonik heeft een kakelverse line-up om zich heen verzameld en die komt uitstekend voor de dag. Het album staat als een huis, wat te danken is aan de grote variëteit van het materiaal.

Met name in de snellere, hardere tracks laat Suidakra zich van zijn beste kant horen, zoals met de blackmetalriffs in Inner Wolf of het strakke, naar Kreator neigende, Vortex Of Carnage, die meteen ook de beste songs zijn van deze plaat. Het zijn ijzervreters van nummers die het album alleen al prima zouden kunnen dragen, maar Wolfbite heeft natuurlijk veel meer te bieden.

Folkinvloeden zijn namelijk nooit ver weg bij Suidakra en ook op deze plaat wordt gedoseerd gebruik gemaakt van onder meer doedelzak, violen en fluiten, zoals in Darcanian Slave en afsluiter A Shrine For The Ages. Op instrumenteel gebied zijn deze nummers weliswaar sterk en vormen ze een goed contrast met het hardere materiaal, maar de cleane zang komt toch minder goed uit de verf en zwakt het geheel toch enigszins af.

Maar dit minpuntje slaat amper een deuk in het algehele niveau van dit album. Wolfbite is een ijzersterke release van een band die al jarenlang constant presteert met kwalitatief hoogstaand materiaal. Daarvoor verdient Suidakra alle lof.

Tracklist:
1. A Life In Chains
2. The Inner Wolf
3. Darcanian Slave
4. Faoladh
5. Crossing Over
6. Vortex Of Carnage
7. Resurgence
8. Redemption
9. A Shrine For The Ages

Score: 80 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 17 juli 2021

Koop dit album in

Meer Suidakra:

[ Terug naar de Album Reviews ]