Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2021

Bewitcher - Cursed Be Thy Kingdom
Jaar van release: 2021
Label: Century Media Records
Bewitcher - Cursed Be Thy Kingdom
Bewitcher is duidelijk aan een opmars bezig. Waar het vorige album Under The Witching Cross (2019) nog werd uitgebracht door het kleine label Shadow Kingdom Records, staan de Amerikanen tegenwoordig onder contract bij het bekende Century Media Records. De band maakt een combinatie van heavy en thrash metal met lichte invloeden uit proto-blackmetal, waarbij catchiness voorop staat. Het tekenen bij een groter label is niet heel vreemd, aangezien deze pakkende combinatie het vast goed zal doen op grote festivalweides.

Cursed Be Thy Kingdom staat bomvol met catchy, makkelijk weg te luisteren metal. De hoofdverantwoordelijke voor dit geluid is zanger en gitarist M. Von Bewitcher. Zijn gitaarspel is snel en catchy. Melodieuze riffs en razende solo’s vliegen je om de oren. Hij tapt hierbij vooral uit het hardrock- en heavymetalvaatje. Zijn vocalen zijn een stukje rauwer en doen denken aan die van Cronos van Venom. Het is vooral deze zang die de muziek een wat harder randje geeft. De over het algemeen betekenisloze teksten blijven zo in je hoofd zitten en voor je het weet kun je de refreinen meezingen.

De ritmesectie, bestaande uit drummer A. Hunter en bassist A. Magnus, speelt vooral ondersteunend. Het drumwerk van Hunter is niet al te complex en zorgt ervoor dat je snel met je hoofd meeknikt. De baslijnen van Magnus hebben een vergelijkbaar effect, maar staan soms wat meer op de voorgrond. Hij geeft de muziek hierdoor een punky Motörheadsfeer en zorgt voor een extra lading energie.

Zo nu en dan gaat het tempo wat omlaag, zoals in Mystifier (White Night City) en Valley Of The Ravens of ragt de band wat harder zoals in het titelnummer. Uiteindelijk bestaat elk nummer uit pakkende en energieke metal waarbij de originaliteit ver te zoeken is. Live zal dit door de snel mee te zingen teksten vast een groot feest worden. Op album is de muziek leuk, maar weinig meer dan dat.

Tracklist:
1. Ashe
2. Death Returns…
3. Satanic Magick Attack
4. Electric Phantoms
5. Mystifier (White Night City)
6. Cursed Be Thy Kingdom
7. Valley Of The Ravens
8. Metal Burner
9. The Widow’s Blade
10. Sign Of The Wolf

Score: 70 / 100

Reviewer: Sam
Toegevoegd: 24 mei 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]