Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Motörhead - Louder Than Noise... Live In Berlin
Jaar van release: 2021
Label: Silver Lining Music

Motörhead - Louder Than Noise... Live In Berlin

De iconische Motörhead-frontman Lemmy Kilmister mag dan al enige jaren ter ziele zijn, dat betekent niet dat er geen nieuw Motörhead-materiaal verschijnt. Doorgaans zijn dat prachtige heruitgaven, luxe boxsets of speciaal vinyl. Sporadischer zijn de uitgaven met nieuwe beelden en opnames. Louder Than Noise... Live In Berlin valt in deze laatste categorie. Het betreft een concertregistratie in beeld en geluid van de show die het drietal Lemmy, Phil Campbell (gitaar) en Mickey Dee (drums) gaf op 5 december 2012 te Berlijn in de aanwezigheid van twaalfduizend duidelijk hoorbare fans.

De set is gevuld met veel publieksfavorieten (Overkill, Metropolis, Going To Brazil) en kent ook een aantal songs van recentere datum zoals I Know How To Die. De tour was dan ook ter promotie van The World Is Yours uit 2010. Hoewel de band stug doorspeelde, waren er toen al tekenen aan de wand dat het niet zo goed ging met Lemmy, waardoor een enkel optreden van korte duur was. Uit diezelfde periode stamt het live-tweeluik The Wörld Is Ours. Het is dan ook niet gek dat Louder Than Noise... Live In Berlin kwalitatief op deze twee liveplaten lijkt.

Op instrumentaal gebied is alles dik in orde: goed geluid, degelijk spel en zoals gezegd is het publiek duidelijk hoorbaar zodat het livegevoel goed naar voren komt. Het voor Motörhead typische geouwehoer tussen de nummers door is rijkelijk aanwezig. Lemmy bromt zijn teksten vol passie naar vermogen. Deze zijn echter niet altijd duidelijk verstaanbaar; een euvel waar andere uitgaven uit die periode ook onder gebukt gaan. Waarschijnlijk houdt dit verband met Kilmisters tanende gezondheid. De show is verder mooi in beeld gebracht door Herwig Meyszner en te vinden op de bonus-dvd die deze release vergezelt.

Motörhead gaat nooit vervelen, zeker niet wanneer de kwaliteit zoals bij Louder Than Noise... Live In Berlin degelijk is, maar of een nieuwe uitgave met beeld- en geluidmateriaal uit een periode waarvan al meerdere releases verkrijgbaar zijn zo interessant is, is een andere vraag. Deze vraag dringt zich nog sterker op wanneer je de vele recente heruitgaven met bijgaande, kwalitatief sterke liveregistraties in ogenschouw neemt. Deze nieuwe liveplaat is dan ook vooral leuk voor verzamelaars of mensen die nog geen Motörhead-liveplaat van het voorgaande decennium in de kast hebben staan.

Tracklist:
1. I Know How To Die
2. Damage Case
3. Stay Clean
4. Metropolis
5. Over The Top
6. Doctor Rock
7. String Theory
8. The Chase Is Better Than The Catch
9. Rock It
10. You Better Run
11. The One To Sing The Blues
12. Going To Brazil
13. Killed By Death
14. Ace Of Spades
15. Overkill

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 19 april 2021

Meer Motörhead:

[ Terug naar de Album Reviews ]