Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Thronehammer - Incantation Rites
Jaar van release: 2021
Label: Supreme Chaos Records

Thronehammer - Incantation Rites

Thronehammer is een samenwerkingsverband tussen Duitse muzikanten die hun sporen hebben verdiend in bands zoals Obelyskkh, Naked Star, Seamount en Versus The Stllborn-Minded en de Engelse zangeres Kat Shevil Gilham, die u wellicht kent van bands als Blessed Realm, Uncoffined en Winds Of Genocide. In de doom hebben ze een gemeenschappelijke factor die al krachtig werd duidelijk gemaakt op het debuutalbum Usurper Of The Oaken Throne in 2019. Het tweede album had al eerder uitgebracht kunnen zijn, ware het niet dat The Church Within Records vreemd genoeg niets meer van zich liet horen, waardoor Thronehammer op zoek moest gaan naar een oplossing. Die is er middels Supreme Chaos Records gekomen, waardoor de opvolger Incantation Rites binnenkort het daglicht zal zien.

Net als op het debuut brengt Thronehammer voornamelijk lange nummers die op een zeer gezapig tempo worden gespeeld met voortploegende gitaarriffs, hier en daar wat ondersteunend toetsenwerk en zo af en toe een rustige onderbreking. Het slechts vijf minuten durende "up-tempo" Eternal Thralldom is hier de enige uitzondering op en blijkt daardoor wel het makkelijkste in het gehoor te liggen. Verder krijg je zeker geen hapklare doombrokken, want de band neemt er dus de tijd voor en weet op dit tweede album meer te variŽren dan op het debuut. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor Kat, aangezien zij alle registers opentrekt met haar normale stem, maar deze keer ook de grunts en incidentele screams niet schuwt.

Thronehammer maakt de hooggespannen verwachtingen naar aanleiding van het uitstekende debuutalbum middels Incatation Rites volledig waar. U zult meerdere luisterbeurten nodig hebben om deze 75 minuten goed te kunnen doorgronden, maar het is dan ook de moeite waard. Dit is doom waar fans van de meeste doom-subgenres goed mee uit de voeten kunnen.

Tracklist:
1. Incantation Rites
2. Thy Blood
3. Eternal Thralldom
4. A Fading King
5. Beneath Black Could Masses
6. Devouring Kingdoms
7. Of Mountaintops And Glacial Tombs

Score: 88 / 100

Reviewer: Vitus-Frank
Toegevoegd: 1 maart 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]