Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-02-2021

Light Field Reverie - Another World
Jaar van release: 2020
Label: Avantgarde Records

Light Field Reverie - Another World

Light Field Reverie is een project van zangeres Heike Langhans (Draconian, :LOR3L3I:, ISON), toetsenist/gitarist/drummer Mike Lamb en bassist Scotty Lodge (beiden spelen in Sojourner). Het drietal muzikanten deelt een fascinatie voor astronomie en het universum. Het trio past die gedeelde interesse toe in atmosferische songs, waarin verschillende stijlen, zoals post-metal, doom, gothic en synthmuziek uit de jaren tachtig samenkomen.

Another World gaat over het vinden van licht in een onzekere wereld. Hoewel de verfijnde muziek zwaar en traag is, zijn er zeker elementen die het opbeurende doel vertolken. Daaronder valt de gepolijste, hemelse zang van de Zuid-Afrikaanse zangeres. Met haar kenmerkende, rustgevende voordracht zorgt ze voor een groot contrast ten opzichte van de zware drums en dreunende riffs. Die zorgen op hun beurt voor de nodige punch, al is de sound aan de opgepoetste kant. Een ander element dat licht brengt, is het ambient toetsenspel.

In het afsluitende All Roads Lead Home en Ultraviolet komen enkele van bovenstaande elementen het meest overtuigend samen. Deze tracks behoren dan ook tot de highlights. Andere hoogtepunten zijn het titelnummer en het doomy The Oldest House.

De zes songs bevatten referenties aan inspiratiebronnen. Zo zijn er verwijzingen naar de game Control in The Oldest House, de The Southern Reach-trilogie van Jeff VanderMeer in Ghost Bird en de formatie The Birthday Massacre (het titelnummer). Daar blijft het niet bij, maar we gaan natuurlijk niet alles verklappen.

Er valt namelijk veel te ontdekken op dit debuut, dat het beste als geheel te beluisteren is. Drie kwartier lang verkeer je in een andere wereld, waarin het prettig vertoeven is met enerzijds melancholische klanken, anderzijds inspirerende en bemoedigende ideeën. Heel catchy is het niet (op het titelnummer en Ghost Bird na), maar liefhebbers van onder meer Swallow The Sun kunnen Another World zonder twijfel aanschaffen. Die verdrinken al snel in de sfeervolle klanken. Light Field Reverie is het zoveelste geslaagde project met Heike Langhans.

Tracklist:
1. Ultraviolet
2. The Oldest House
3. Ghost Bird
4. Another World
5. Dreamwalker
6. All Roads Lead Home

Score: 78 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 17 januari 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]