Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-01-2021

Temple - Funeral Planet
Jaar van release: 2020
Label: Ozium Records

Temple - Funeral Planet

Dat het niet helemaal goed gaat met onze planeet dankzij ons misbruik van haar is voor de nieuwe Zweedse doommetalband Temple, niet te verwarren met The Temple uit Griekenland of de andere negen(!) Temples, reden om het debuutalbum met de toepasselijke titel Funeral Planet hieraan te wijden. Alsof doom nog niet treurig genoeg is.

Met het noemen van namen als Monolord, Windhand en in mindere mate Electric Wizard en Haunted kan direct duidelijk worden gemaakt in welke contreien van doom Temple zich begeeft: logge, zware en in fuzz gedrenkte nummers. In die vijver is zo langzamerhand sprake van overbevissing. Temple kleurt nergens buiten de lijntjes, of het zou moeten zijn dat de nummers met een gemiddelde speelduur van vijf minuten voor dit genre wat aan de korte kant zijn. Het meest opvallende nummer is Magma, dat opent met een supervette doomriff. Voor de rest zijn de nummers min of meer van hetzelfde laken een pak. Rustig voortploeterend op hetzelfde tempo met soleerwerk dat we ook terughoren bij Windhand. Het geluid van fluitende vogeltjes tijdens het afsluitende titelnummer is dan wel weer een leuke vondst.

Al met al is Funeral Planet geen onaardig album, dat goed verteerbaar zal zijn door fans van de hierboven reeds genoemde bands. Echt spannend of wereldschokkend is het niet, maar met degelijkheid is niets mis. De bandnaam hadden de heren wel beter kunnen kiezen. Onbegrijpelijk dat er in dit digitale tijdperk nog steeds beginnende bands zijn, die van tevoren niet eerst eens checken of de bandnaam al in gebruik is.

Tracklist:
1. Sea Of Grief
2. Magma
3. Whipped
4. Changes
5. Drain
6. Ashes
7. Funeral Planet

Score: 72 / 100

Reviewer: Vitus-Frank
Toegevoegd: 31 december 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]