Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Alanae - Return To Elements
Jaar van release: 2020
Label: Eigen Beheer

Alanae - Return To Elements

Sommige artiesten verliezen we uit het oog, maar komen jaren later weer op ons pad. Neem nu Manuela Kraller. De Duitse zong van 2007 tot en met 2010 in Nagor Mar en stond in nagenoeg dezelfde periode op het podium bij Haggard. Ze is echter bekender van Neverworld’s End (2012), het enige album dat ze met Xandria opnam. Daarna vertrok ze bij de symfonische metalband, maar bleef ze actief in de muziek, maar stond ze minder in de picture. Ze is bijvoorbeeld te horen op drie Dark Sarah-releases en werkt met toetsenist Tobias Gut aan het duoproject Valkea Valo.

Eind 2018 riep ze haar nieuwe artiestennaam Alanae in het leven. Met dit soloproject laat ze een heel andere kant van zich horen. Naar eigen zeggen heeft de negenendertigjarige zangeres de laatste jaren veel geleerd over zichzelf en haar ervaringen. Dat heeft ze omgezet in muziek en tekst. Het resultaat is een door natuur en cultuur geïnspireerde mix van new age, soundtrack-muziek, Keltische, middeleeuwse en wereldmuziek.

Op deze eerste single-cd, die door Felix Wustrack prettig gemixt en gemasterd is, staan twee tracks. De meest overtuigende is Return To Elements. De openingstrack begint met donkere, ambient synthesizerakkoorden en de wonderschone zang van Kraller, voordat orkestraties en elektronische ritmiek hun intrede doen. Het catchy nummer heeft een refrein dat goed blijft hangen. Het wat minder memorabele Homebound begint met natuurgeluiden en een panfluitmelodie. Het is een kalme, spirituele track met een tribal ritme, bijdragen op piano en filmische orkestraties.

Het is jammer dat het daarna is afgelopen. Het goede nieuws daarvan is natuurlijk dat de twee rustgevende songs vragen om meer. En er is meer goed nieuws te melden. Alanae is bezig met het schrijven en opnemen van meer composities, dus de toekomst ziet er positief uit. Return To Elements brengt je terug naar de aarde, naar de natuur, naar jezelf en is een zeer aangename kennismaking met het solowerk van Manuela Kraller.

Tracklist:
1. Return To Elements
2. Homebound

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 26 december 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]