Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-09-2020

Guardian Of Lightning - Cosmos Tree
Jaar van release: 2020
Label: Eclipse Records

Guardian Of Lightning - Cosmos Tree

Wanneer je vader je Iron King noemt (het schijnt zijn echte naam te zijn), heb je eigenlijk geen andere keuze dan metalmuzikant te worden. Het lot van de bassist van Guardian Of Lightning stond dan ook al vroeg vast. Het Braziliaanse trio presenteert met Cosmos Tree het debuutalbum en bestaat naast bassist Iron King uit zijn vader, gitarist/zanger Marco Fino, en drummer Lord Drum. In acht nummers en een obligaat intro introduceert de groep wat zij zelf 'thunder metal' noemt: een nieuw genre binnen de heavy metal, waarin de basgitaar een hoofdrol speelt.

Nu valt dat nieuwe wel mee, maar anders klinkt de muziek van Guardian Of Light wel. Door de bas als gitaar te bespelen, krijgt de anderszins tamelijk traditioneel getinte heavy metal een swingender en bombastischer karakter. Het spel van King is enthousiast en geïnspireerd met zo nu en dan aardige, virtuoze partijen en solo's. Ook heeft het geluid af en toe een wat psychedelisch karakter. Gedurende de wilde basuithalen in Aligned With The Stars bijvoorbeeld. Terwijl King daarin zijn edele viersnaar laat brullen en loeien, ontwikkelt de song zich qua melodie en ritmes tot een meeslepend, in metal gegoten Zuid-Amerikaans indianenritueel.

Fino is niet de beste zanger ter wereld. Soms komt hij bijvoorbeeld niet verder dan ritmisch spreken, maar zijn brullen over sterrenstof, maneschijn en andere elementen die de fantasie prikkelen, zijn effectief en passen prima bij de algeheel rauwe instrumentatie. Het resultaat zijn over het algemeen prima, qua melodie soms wat simpele metal- en rocksongs. Hoogtepunten zijn Aligned With The Stars, de grootse titeltrack en de blues-achtige afsluiter Be Like The Moon.

Hoewel de muziek van Guardian Of Lightning in grote lijnen niet bijzonder inventief of origineel is, zorgt de prominente basgitaar samen met de tribale invloeden wel voor een onderscheidend geluid. Cosmos Tree is interessant voor liefhebbers van een stevige pot traditionele heavy metal.

Tracklist:
1. Intro
2. Cosmos Tree
3. Raise Your Sword
4. Sound Of Thunder
5. Aligned With The Stars
6. Follow Your Silver Shine
7. Inside Of Us
8. Another Place
9. Be Like The Moon

Score: 74 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 23 juli 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]