Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Defazer - Burning Horizon
Jaar van release: 2020
Label: Eigen beheer

Defazer - Burning Horizon

De Haagse formatie Defazer bestaat vijf jaar. In 2017 kwam de ep Out Of Chaos in eigen beheer uit. Het album Burning Horizon is daarop het muzikaal logische vervolg. Het kwartet vaart mee op de thrashmetalrevivalgolf en haalt zijn inspiratie uit grote voorgangers als Anthrax, Metallica, Slayer en Testament. Dat belooft een flinke dot energie tijdens de bijna dertig minuten die de zeven nummers duren.

Van stilzitten is dan ook geen sprake tijdens het beluisteren van dit debuutalbum. Het tempo ligt over het algemeen hoog en de strakke, agressieve riffs grijpen gemakkelijk. Tijdens de titel- en openingstrack wankelt het nog af en toe met instrumentale uitstapjes, waarin de muzikanten nog zoekende lijken, maar naarmate de plaat vordert, klinkt Defazer zelfverzekerder. Neem bijvoorbeeld het razendsnelle Behind The Shadows, waarin de band doordendert als een solide diesellocomotief die op het punt van ontsporen staat door het scherpe gitaarwerk, maar uiteindelijk veilig het eindpunt bereikt. Het zorgt voor een flinke adrenalinestoot en dan moet het grootste gedeelte van het album nog volgen.

Burning Horizon mag dan niet al te lang duren, intens is de plaat echter wel. De rauwe, scherpe zang van gitarist en vocalist William Carolina leent zich prima voor de oerthrash. Het totaalplaatje klopt. De groep kiest voor een bekende stijl en probeert deze zo goed en energiek mogelijk te vertolken met pakkende melodieën en soms aardig gevonden gitaarriffs. Voor variatie wordt gezorgd door terug te grijpen op diverse inspiratiebronnen. Tijdens The Truce wordt er bijvoorbeeld geflirt met Testament-invloeden.

Net als Out Of Chaos wordt dit album in eigen beheer uitgebracht. Naast dat Burning Horizon een aangename traditionele thrashplaat is, is het ook een mooi portfolio voor Defazer om zich te presenteren bij een label.

Tracklist:
1. Burning Horizon
2. Behind The Shadows
3. The Killer Instinct
4. Manipulator
5. Southern Hell
6. The Truce
7. T.I.G.

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 24 juni 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]