Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

09-07-2020

Black Rainbows - Cosmic Ritual Supertrip
Jaar van release: 2020
Label: Heavy Psych Sounds

Black Rainbows - Cosmic Ritual Supertrip

Black Rainbows is een Italiaanse band met inmiddels al acht albums op zijn naam. De band bestaat sinds 2005, beschrijft zichzelf als heavy psych stoner 70's fuzz rock en houdt zeker niet vast aan een specifiek genre. De nieuwste release heet Cosmic Ritual Supertrip en voelt precies zoals de titel al aangeeft. Het album bestaat uit twaalf gave nummers met allemaal een eigen vibe. Black Rainbows bestaat uit slechts drie leden. Gabriele Fiori bespeelt de gitaar en doet de vocals, Edoardo Mancini bespeelt de bas en Filippo Ragazzoni bespeelt de drums.

Wat meteen opvalt bij dit album is het feit dat de instrumenten zo goed in elkaar opgaan dat het bijna lijkt alsof er meer dan drie leden aanwezig zijn. De nummers duren niet erg lang in vergelijking met die op voorgaande albums, maar dat haalt de kwaliteit van het album niet naar beneden. Elke track heeft een eigen sfeer. Zo is het nummer Universal Phase, dat overigens een van de beste riffs van het hele album bevat samen met Isolation, vooral doomy, terwijl Radio 666 meer groovy en catchy is. Halverwege het album komt de track The Great Design. Het nummer is semi-akoestisch en zorgt voor een fijne afwisseling voordat je weer in de fantastische riff-gevulde composities wordt gegooid. Iets wat wel tegenvalt is de bas. Deze is zeker niet slecht, maar valt soms wat weg tussen de riffs en drums. In Glittereyzed valt dat dan wel weer mee, want daarin is de bas overduidelijk aanwezig.

Het album bestaat uit de perfecte nummers voor een roadtrip, en je kan je hoofd en voet niet tegenhouden om mee te knikken en tikken met het ritme. Er zitten genoeg killer-riffs en melodieën in en dankzij het fuzzy geluid blijft de muziek toch behoorlijk heavy. De nummers zijn korter dan voorgaande albums, maar het feit dat elk nummer een banger is maakt dat weer goed. Dit album zorgt ervoor dat ik direct in mijn auto zou springen en het op volle toeren zou draaien. Dit is zeker hun beste album tot dusver.

Tracklist:
1. At Midnight You Cry
2. Universal Phase
3. Radio 666
4. Isolation
5. The Great Design
6. Hypnotized By The Solenoid
7. Master Rocket Power Blast
8. Snowball
9. Glittereyzed
10. Sacred Graal
11. Searching For Satellites Part I & II
12. Fire Breather

Score: 90 / 100

Reviewer: Chantal
Toegevoegd: 1 juni 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]