Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  19 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Katatonia, Sólstafir en SOM
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • Tony Macalpine
Kalender
Vandaag jarig:
 • Clive Edwards (UFO) - 69
 • Daniel "Dani" Férnandez (Dark Moor) - 48
 • Jake Fredén (Nostradameus) - 42
 • Jan-Marco Becker (Superior) - 48
 • Jeff Pilson (Dokken) - 63
 • Kazco Hamano (The Black Mages) - 52
 • Peter "Pepe" Lyse Hansen (Hatesphere) - 43
 • Robert Palmer (The Power Station)† - 73
 • Rod Evans (Deep Purple) - 75
Review

Kamelot - Karma
Jaar van release: 2001
Kamelot - Karma
Kamelot is voor mij de verassing van het jaar. Ik zag deze cd in de winkel liggen en zonder er verder wat gehoord van te hebben, heb ik 'm gekocht. Nu blijkt dus dat ik de beste cd van het jaar heb gekocht. Oeps, conlusies moeten pas aan het einde van een recensie. Vergeet dat dus nog maar even dan.

De cd begint met een mooi orkestraal intro. Dat orkest kom je verder overal op de cd tegen. En dat maakt het erg sfeervol.Het is niet zo dat je opeens gitaar/viool duellen te horen krijgt zoals Rhapsody. Het wordt hier meer als achtergrond gebruikt. Maar af en toe krijgt ook het orkest alle ruimte in sommige nummers.

Na de intro volgt het prachtige openingsnummer Forever. Het is een lekker up-tempo nummer met erg mooie gitaarmelodieen en een goed en pakkend refrein. Daarna volgt het nummer Wings Of Dispear dat in dezelfde lijnen ligt als Forever. Halvere wordt er even gas teruggenomen en komt er een mooi stukje orkest, dat wordt gevolgd door een goede gitaarsolo.

Dan volgt het mid-tempo en heavy nummer The Spell, gevolgd door de acoustische ballad Don't You Cry. Deze lijk erg op A Sailormans Hymn (van de vorige cd The Fourth Legacy), maar met meer acoustische gitaar en minder orkest. Het is verder een erg mooi nummer. Het titelnummer is het beste nummer van de cd. Dat komt vooral door de erg mooie gitaar- en keybordmelodieen, maar ook door de mooie vioolpartijen. het nummer daarna, The Light I Shine On You, is meteen het minste nummer. Maar het luistert verder wel lekker weg. Daarna volgt de ballad Temples Of Gold die weer erg mooi is. Halverwege het nummer komt het orkest aan bod met een oosters stukje. Net nu het allemaal wel erg langzaam wordt, volgt het erg lekkere up-tempo nummer Across The Highlands.

De cd sluit af met de trilogy Elizabeth. Het gaat over een vrouw die maagden vermoord. Zij is namelijk van mening dat als ze zich met het bloed van maagden wast, voor eeuwig jong blijft. De opbouw van de trilogie is opmerkelijk te noemen. Het begint namelijk met een ballad, dan een mid-tempo nummer en eindigt met het snelste nummer van de cd. De ballad Mirror Mirror begint met een mooi pianostukje en bouwt op tot aan een goede gitaarsolo. Het tweede nummer van de trilogie Requiem for the Innocent is dus mid-tempo, maar klinkt door de tekst erg aggresief. En het eindigt met Fall From Grace met de vetste gitaarriff van de hele cd. Daarentegen eindigt het rustig maar erg prachtig. Opmerkelijk is dat er daarna nog 6 minuten stilte volgt. Wat hiervan de bedoeling is, is mij niet echt duidelijk.

Vergeleken met de vorige cd The Fourth Legacy (die al erggoed was), vind ik Karma net iets beter. Het is allemaal net wat beter afgewerkt, zo klinkt het. Het is wel wat minder progressief, dus het is maar waar je van houdt. Feit is wel dat als je de vorige cd goed vind, je deze blindelings kan aanschaffen.

Tracklist:
1. Regalis Apertura
2. Forever
3. Wings Of Dispair
4. The Spell
5. Don't You Cry
6. Karma
7. The Light I Shine On You
8. Temples Of Gold
9. Across The Highlands
Elizabeth:
10. I Mirror Mirror
11. II Requim For A Dream
12. III Fall From Grace

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 97 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 25 oktober 2001

Meer Kamelot:

Kamelot - Karma
Reactie van een op 26-10-2001 om 15:11u
Score: 100 / 100

slechte recensie van een errug goeie cd. voor de duidelijkeheid: het gaat hier dus om een lekkere melodieuze pot heavy cq powermetal met af en toe wat prog elementjes. geluid is goed, melodieen sterk (en blijven hangen) en de zang is heel gevarieerd en mooi. zeker kopen deze cd! en live zijn ze ook heel goed, ondanks een vroege opkomst (op wacken) speelden ze de sterren van de hemel!

Kamelot - Karma
Reactie van Metalian-Diablo op 27-10-2001 om 18:59u
Score: 80 / 100

Nou zo slecht is die recensie ook weer niet maar goed. De cd is inderdaad echt geweldig. Vooral de trilogy, het titelnummer en Forever zijn echt geweldig

Kamelot - Karma
Reactie van Dark-Harmony op 25-12-2001 om 15:39u
Score: 60 / 100

Mij kon het allemaal niet zo boeien om eerlijk te zijn. Via een vriend kwam ik in contact met deze band en ik besloot hun nieuwste cd eens te beluisteren. Ik werd er niet warm of koud van....... Wel goed geproduceerd trouwens.

Kamelot - Karma
Reactie van 'bones' op 05-07-2005 om 20:50u
Score: 90 / 100

Retestrakke plaat....absoluut! maar kan net niet tippen aan "soundchaser" van Rage!

Kamelot - Karma
Reactie van Veronica op 01-05-2006 om 19:27u
Score: 100 / 100

Kamelot rules, guys!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.