Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Collision - The Final Kill
Jaar van release: 2020
Label: Hammerheart Records
Collision - The Final Kill
The Final Kill doet zijn naam eer aan. Na bijna twintig jaar te hebben geschopt tegen alles wat los en vast zat, heeft het Limburgse Collision besloten om het bijltje erbij neer te gooien. Als je als Nederlandse grindcoreband het internationale podium weet te halen (onder andere Brutal Assault en Obscene Extreme), heb je ook geen reden tot klagen. De heren laten nog eenmaal van zich horen met deze mini-cd. Met het vertrouwde artwork en een mix van grindcore en thrash, sluit het gezelschap in stijl af.

De plaat bevat geen gezapige opbouw of genuanceerde balans. Het is simpelweg vol gas met peper tussen de billen en het schaamrood op de kaken. De gave wisselwerking tussen het vocale duo ligt goed in het gehoor en de tempowisselingen zijn voer voor de liefhebber van opgefokte thrashcore in de stijl van D.R.I. en Municipal Waste. Waar komt de verwijzing naar grindcore dan vandaan? Het bevlogen drumwerk, de vocale invulling en de gitaarlijnen doen in de gehele breedte regelmatig denken aan Birdflesh. De snaren en pannen worden dus op hoog tempo geraakt en drummer Job blastbeat in zijn slaap ongetwijfeld nog. Als je The Final Kill koopt op lp of via Bandcamp krijg je een extra track in de vorm van Kill Yourself, een cover van S.O.D. Laat mij de pech hebben dat ik het met een digitaal exemplaar moet doen en dus naast de pot pis.

Zonde dat het grindcoregenre in ons kikkerlandje te klein is om werkelijk een naam op te bouwen. Aan de werklust en gedrevenheid van de de Limburgers heeft het nooit gelegen. De snelle koper van dit laatste avondmaal krijgt nog een extraatje in de vorm van een waar Collision-pilsje. Leuk om daarmee nog eenmaal te proosten op de Limburgse rauwdouwers. Het ga jullie goed!

Tracklist:
1. Sweet Vermin
2. Intense Infestation
3. Shattered Glass And Severed Heads
4. Engine Of Extermination
5. Shell Shock Suicide
6. Frozen In Terror
7. Savage Executioner
8. Kill Yourself (S.O.D.-cover)

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 8 april 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]