Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2020

Testament - Titans Of Creation
Jaar van release: 2020
Label: Nuclear Blast Records
Testament - Titans Of Creation
Eerlijk is eerlijk. Testament kan bij mij weinig fout doen. Vrijwel alle albums smaken me uitstekend. Zelfs cd's als Souls Of Black, The Ritual en het deathmetaluitstapje Demonic bezoeken mijn cd-speler zo nu en dan. Ik houd nou eenmaal van de riffs en songs van Eric Peterson en de dreunstem van Chuck Billy. Tel daar de solo's van Alex Skolnick en het drumwerk van God, voor vrienden Gene Hoglan, bij op en er kan eigenlijk niets misgaan.

Dat gaat het dan ook niet op Titans Of Creation. Het album laat zich beluisteren als een logisch vervolg op het spetterende Brotherhood Of The Snake uit 2016. Opnieuw komt Testament wat heftiger uit de hoek. Heftiger dan laten we zeggen Dark Roots Of Earth uit 2012, waarop wat meer melodie te horen is.

Toch kent deze nieuweling een totaal andere aanloop dan de voorganger, als we Billy en co. mogen geloven. Brotherhood Of The Snake kwam tot stand met kunst- en vliegwerk. Tot de laatste opnamedag sleutelden de muzikanten nog aan de songs. Ditmaal was de sfeer kennelijk meer ontspannen. Ik geloof de mannen op hun woord. Aan de muziek hoor je het namelijk niet. Die is zoals gezegd net zo furieus en thrashy. Misschien nog wel een stuk furieuzer.

Dat is goed te horen aan het zeer extreme Night Of The Witch. Een niet al te melodieuze thrasher die knap in elkaar steekt en zelfs wat invloeden uit de black metal bevat. Met dank aan Eric Peterson die hier veelvuldig meekrijst, zoals we dat kennen van zijn project Dragonlord. Let ook op het knap naargeestige slot met supergriezelige gitaarlijnen. Heel gaaf gedaan.

Testament neemt de hele plaat maar weinig gas terug, maar storen doet dat eerlijk gezegd niet. Titans Of Creation steekt gewoon heel erg goed in elkaar. Goed, sommige riffs komen wat bekend voor. Zo staat de basisriff van de strakke openener Children Of The Next Level eveneens op The Formation Of Damnation en citeert de band in latere tracks ook wel eens uit de eigen goedgevulde snoeppot. En uit andermans oeuvre, want het refrein van Dream Deceiver kun je precies invullen met He's A Woman, She's A Man van Scorpions.

Het zij ze vergeven. Van alle nog actieve Bay Area bands komt Testament namelijk het beste voor de dag sinds het einde van de jaren negentig. De groep schrijft goede liedjes, weet instrumentaal elke keer weer te imponeren en beschikt over een zanger die de luisteraar bij de les houdt. En wie klaagt dat Chuck Billy maar één zanglijn kent, moet toch nog maar eens naar het genoemde Night Of The Witch luisteren. Zo agressief hoorden we de brulboei de laatste keer op The Gathering.

Bedankt mannen. Ik heb opnieuw genoten en ga dat nog vele luisterbeurten doen. Tegelijkertijd twijfel ik er niet aan dat heel veel metalfans hier bijzonder tevreden mee zijn. Zo hoort lekkere thrash metal te klinken. Meer kan ik er niet van maken.

Tracklist:
1. Children Of The Next Level
2. WWIII
3. Dream Deceiver
4. Night Of The Witch
5. City Of Angels
6. Ishtars Gate
7. Symptoms
8. False Prophet
9. The Healers
10. Code Of Hammurabi
11. Curse Of Osiris
12. Catacombs

Score: 86 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 2 april 2020

Koop dit album in

Meer Testament:

[ Terug naar de Album Reviews ]