Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-04-2020

Kilter - Axiom
Jaar van release: 2020
Label: Alter-Nativ

Kilter - Axiom

Er is een vrij eenvoudige methode om erachter te komen of u deze plaat moet beluisteren: John Zorn. Als u zijn werk of dat van zijn sideprojects ook maar enigszins kunt waarderen, moet u gewoon de gok nemen. Zo niet, kunt u met een gerust hart ophouden met lezen. En daarmee is eigenlijk genoeg gezegd.

Ik kan u wel vertellen dat Axiom de debuutplaat van dit drietal uit Brooklyn is, dat het trio eerder al een self-titled ep heeft uitgebracht en dat de mannen net iets meer dan een jaar samen spelen. Of ik kan u vertellen dat de nieuwe glimmer bestaat uit veertien tracks, dat die tracks bij elkaar opgeteld bijna drie kwartier duren, of dat de titels een combi zijn van 'uit het leven gegrepen', quasi-interessantdoenerij en volledige waanzin.

Ik zou u kunnen vertellen dat er met stijlen gesmeten wordt, dat de bassaxofoon een prominente rol speelt en dat de drummer het geheel in ieder geval nog enige structuur geeft. Ik zou u zelfs nog kunnen vertellen dat stijlen als jazz metal, avant-garde, freejazz en dergelijke voorbijkomen, dat gitarist Per Nilsson (Meshuggah) een gastrol vervult, of dat deze plaat een regelrechte terreuraanslag op uw trommelvliezen is.

Maar dat is allemaal niet nodig. Dit soort schijven is dusdanig aan smaak onderhevig dat als u het tot hier gered heeft, er maar één ding opzit: luisteren. Voor mij zit er ook maar één ding op en dat is deze review geheel in Kilter-stijl afsluiten: Een gewaarschuwd man (m/v/x) telt voor π.

Tracklist:
1. Ax & Spear
2. Out Of Kilter (feat. Andromeda Anarchia)
3. Vandermeer
4. From The Caves Of The Quram
5. Kafkanated
6. Pluto Is Not Just A Rock
7. Behind Your Door
8. Spherical Bastards (feat. Per Nilsson)

Score: 80 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 16 februari 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]