Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Municipal Waste - The Last Rager
Jaar van release: 2019
Label: Nuclear Blast Records
Municipal Waste - The Last Rager
Municipal Waste behoeft geen introductie meer. De thrashende crossover-veteranen weten als geen ander welke ingrediënten er nodig zijn om tot een goed feest te komen. De productiviteit in de studio heeft de afgelopen jaren wel wat te wensen overgelaten. Om de dorst enigszins te lessen brengen de Amerikanen met The Last Rager een fijne energybooster. Komen die ep’s toch weer een keer van pas.

Het nadeel van zo'n ep is dat je vaak net goed en wel in de sfeer zit, en dan is het alweer over met de pret. Met vier nummers is het evengoed weer genieten geblazen. De songtitels verraden wederom de onderbroekenlol die altijd inherent is geweest aan Municipal Waste. Lekker snelle, opgefokte thrashklanken vullen de ruimte en binnen de kortste keren weet je weer wie de baas is in het genre.

Het blijft bewonderenswaardig dat het geluid na al die jaren nog steeds uit honderden te herkennen is. De spijkerjasjes kunnen van de kleerhangers af en de haren mogen weer in een plakkende vetkuif. Volle bak gaan op de ouderwetse raggers en genieten van de krakende gitaarsolo’s die nooit vervelen. Vooral afsluiter en titelnummer The Last Rager doet zijn naam eer aan. Moshen en feesten voor al wat je lief is!

Eind november en de gehele maand december zijn de feestbeesten weer op tour in Europa. The Last Rager mag dan slechts een beknopte aanzet zijn; het feest gaat er afgaande op dit materiaal onherroepelijk weer komen. Nu maar hopen dat de machine ook daarna nog doorgaat. ‘Het laatste feest’ als titel doet wellicht iets anders vermoeden.

Tracklist:
1. Wave Of Death
2. Car Nivore (Street Meat)
3. Rum For Your Life
4. The Last Rager

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 25 oktober 2019

Koop dit album in

Meer Municipal Waste:

[ Terug naar de Album Reviews ]