Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Fit For An Autopsy - The Sea Of Tragic Beasts
Jaar van release: 2019
Label: Nuclear Blast Records
Fit For An Autopsy - The Sea Of Tragic Beasts
Met chirurgische precisie brengt Fit For An Autopsy om de twee jaar een nieuw album uit. Het verhaal begint in 2008 als de Amerikanen een demo uitbrengen. Kartrekker en gitarist Will Putney herkennen we tevens als producer voor bands als The Acacia Strain, Thy Art Is Murder en Northlane. De connectie tussen deze namen en Fit For An Autopsy is snel gelegd: deathcore is wat de luisteraar mag verwachten. Neem plaats op de operatietafel.

Ook voor de vijfde langspeler The Sea Of Tragic Beasts is het abstracte artwork een bekend aanzicht. Na wat dreigend aftastwerk tijdens titelnummer The Sea Of Tragic Beasts trekken de heren met No Man Is Without Fear een vlijmscherp scalpel zonder aarzeling door het splijtend hoopje mensenvlees. Waar het eerste nummer wat meer diepgang bevat, komt Fit For An Autopsy vervolgens meteen ter zake. Unheimische zang gaat gepaard met zware grunts en dat samenspel zorgt voor een macabere sfeer. Tijdens Shepherd en het brute Your Pain Is Mine is goed gebruik gemaakt van acceleraties in tempo en horen we vernuftige gitaarsolo's, om ervoor te zorgen dat de muziek herkenbaar blijft en geen dissonante brei is.

Met het rustig uitbouwende Unloved en Mourn horen we invloeden van Architects en Whitechapel terug. Daarnaast zijn zelfs progressieve invloeden te herkennen in het gitaar- en drumwerk. Helaas ontpoppen beide tracks zich niet optimaal en stagneert de operatie. Gelukkig lijkt de band met het catchy Warfare de draad weer snel op te pakken. Niets lijkt minder waar, want met het rustige Birds Of Prey en het wel erg gezapige Napalm Dreams eindigt de behandeling. Zo varieert het niveau van dit album op en neer. Het levert uiteindelijk een aardig album op met vooral een sterk begin. Halverwege komt de klad er echter in en vergeet de band om door te pakken.

Volgend jaar is Fit For An Autopsy tijdens het voorprogramma van Thy Art Is Murder en Carnifex te zien in 013 te Tilburg. Feit is dat dit gezelschap ook na het uitbrengen van The Sea Of Tragic Beasts niet uit de schaduw weet te stappen van die bands. Met vijf volwaardige albums achter de naam, is die conclusie toch wat teleurstellend.

Tracklist:
1. The Sea Of Tragic Beasts
2. No Man Is Without Fear
3. Shepherd
4. Your Pain Is Mine
5. Mirrors
6. Unloved
7. Mourn
8. Warfare
9. Birds Of Prey
10. Napalm Dreams

Score: 76 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 22 oktober 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]