Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-07-2020

Pretty Wild - Interstate 13
Jaar van release: 2019
Label: Dead End Exit Records

Pretty Wild - Interstate 13

De albumcover van Interstate 13, de nieuwe langspeler van het Zweedse kwartet Pretty Wild, geeft precies weer wat je van deze groep kunt verwachten. Bassist Kim Chevelle is uitgedost als kleinzoon van Nikki Sixx en het overige beeld toont een Amerikaanse snelweg in een zuidelijke omgeving. Het is dan ook niet verrassend dat het viertal de kunst afkijkt bij Mötley Crüe en soortgelijke acts uit de jaren tachtig. Veel haar, tatoeages en teksten over feesten, leuke vrouwen en persoonlijk leed. De band heeft als missie de eighties te doen herleven en slaagt daar aardig in.

Wereldschokkend of baanbrekend zijn de twaalf nummers van Intersate 13 niet. Het viertal zoekt een balans tussen toegankelijke, radiovriendelijke hardrock (Lets Get It Out) en hier een daar een ruigere song (Meant For Trouble). Het doet denken aan een familievriendelijke versie van Mötley Crüe. Verwacht dan ook veel 'woo-hoo-hoos', 'hey-hey-heys', gelikte gitaarsolo's en de nodige modulaties tijdens de afsluitende refreinen. Het resultaat mag er zijn met de hoogvliegers Stand My Ground en Shot Me Down.

Tijdens de ballad Thanks To You gaat het tempo omlaag. De begeleidende strijkerspartijen zorgen daarbij voor de nodige mineur en dramatiek. Ondanks dat het hier gaat om veelbewandelde paden, weet de groep te voorkomen dat de vele rockclichés vervelend klinken. De muziek van Pretty Wild zit simpelweg goed in elkaar. Interstate 13 is een leuk, risicoloos album. Niets meer, niets minder.

Tracklist:
1. Lets Get It Out
2. Meant For Trouble
3. Superman
4. Wild And Free
5. Give It All Tonight
6. Stand My Ground
7. The Way I Am
8. Thanks To You
9. Shot Me Down
10. Walk The Edge
11. I Love It
12. Break Down The Walls

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 27 juli 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]