Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Imbolc - Berserker Furies
Jaar van release: 2004
Label: Eigen Beheer
Imbolc - Berserker Furies
Imbolc brengt ons razende black death metal met invloeden uit de hard rock en traditionele metal. Een erg prettige mix, als je het mij vraagt. De relaxte rock stukken vormen een welkome afwisseling in het rauwe geheel en afwisseling is erg belangrijk bij muziek zoals dit.

De muziek is op zichzelf niet echt origineel, maar dankzij de mix aan stijlen weet de band er wel een eigen draai aan te geven. Uit alle extreme en minder extreme ingrediënten weet de band een fris geheel te smeden en dat komt wel het beste naar voren in het openingsnummer van deze EP. Met Berserker Furies heeft men een pareltje gecreëerd waar je u tegen mag zeggen, vooral dankzij de constante stijlwisselingen in het totaalgeluid. De productie mag dan ietwat droog zijn, alles is goed te horen en de balans tussen agressie en rustpunten is prima.

Ook in de andere nummers, zoals bijvoorbeeld in het pakkende Until Daybreak komen allerlei elementen samen en vormen een haast uniek geheel.
Aan spel en productie mag nog het nodige verbeterd worden, maar deze band is al een heel eind op de goede weg.

Lekker stevige black/death metal met unieke elementen van Vaderlandse bodem doet het meestal goed bij mij (er zijn uitzonderingen) en Imbolc weet het ook te redden. Een leuke EP waarop alle uitersten van het gehele metal genre muzikaal verkend worden.

Tracklist
1. Berserker Furies
2. Compulsive Dissection
3. Maelduin
4. Until Daybreak
5. We Are But Devastatingly Transient

Score: 75 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 4 mei 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]