Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-02-2020

Venom Prison - Samsara
Jaar van release: 2019
Label: Prostethic Records
Venom Prison - Samsara
Dat veel Britse vrouwen kunnen zuipen als dorstige kamelen was me al bekend, maar dat ze verbaal ook zo brutaal en angstaanjagend hun mannetje kunnen staan, is relatief nieuw voor me. Larissa Stupar bewijst samen met haar bandleden dat Venom Prison een naam is die je niet snel zal vergeten. Op Samsara horen we een gezelschap dat sinds de mini-cd The Primal Chaos (2015) flinke progressie heeft geboekt.

Ook op het nieuwe duivelskind horen we onvervalste deathcore, die zeker een aantal luisterbeurten nodig heeft om te landen. De duistere productie en zware distortion laten het geheel wat eentonig overkomen, maar zodra het kwartje valt, is het tegendeel waar. Met Matriphagy en Megillus & Leana zet Venom Prison gelijk een moddervet statement neer. Trage beatdownstukken zijn moeiteloos gekoppeld aan uptempo vlieg- en beukwerk. Daarbij overrompelt Larissa met oergrunts, ijzige screams en beladen, oprechte emotie. Tijdens single Uterine Industrialisation horen we die sterke tempowisselingen op hun best. Ronkende gitaren en voltreffers achter het drumstel maken het een waar feestje voor de liefhebbers van een ongenuanceerde bak pleurisherrie.

Invloeden van Suicide Silence en Dying Fetus zijn onmiskenbaar. De gitaarsolo's tijdens Self Inflicted Violence geven het hardcore-georiënteerde nummer net wat meer ballen. Tijdens Implementing The Metaphysics Of Morals schieten alle meters in het rood. Wat een bezetenen allegaartje tovert Venom Prison daar uit de gitzwarte hoed. Geen gemakkelijk luistervoer, maar wanneer de patronen hoorbaar zijn des te knapper. In Dhukka duikt de zangeres nog maar eens koppie onder in de blubber om aldaar de frustratie eruit de spugen. De luisteraar kan het nog wel erbij hebben zo richting het einde.

Nu we de zon weer wat meer hopen te gaan zien, is Samsara daar om de hemel te voorzien van donkere wolken. De drie kwartier zijn een behoorlijke kluif en het album is moeilijk meerdere keren achter elkaar te beluisteren. Dat is dan ook meteen de enige kritische kanttekening. Daarentegen is de muziek interessant en uitdagend genoeg om op langere termijn niet snel te vervelen. Ik ben erg benieuwd hoe Venom Prison live voor de dag komt. Ik ga de Britse band in ieder geval zeker in de gaten houden.

Tracklist:
1. Matriphagy
2. Megillus & Leana
3. Uterine Industrialisation
4. Self Inflicted Violence
5. Deva's Enemy
6. Asura's Realm
7. Sadistic Rituals
8. Implementing The Metaphysics Of Morals
9. Dukkha
10. Naraka

Score: 82 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 25 april 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]