Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Sacred Reich/Iron Reagan - Split 7 Inch
Jaar van release: 2019
Label: Metal Blade Records

Sacred Reich/Iron Reagan - Split 7 Inch

De thrashmetalveteranen van Sacred Reich brengen aankomende zomer het eerste nieuwe album in 23 jaar uit. Voor het zover is, gaan de mannen van The American Way op tournee door Noord-Amerika met de crossover punkthrashers en meesters van het korte lied Iron Reagan. Als zoethoudertje en extraatje bij die tour brengen de bands een gezamenlijke, titelloze 7" split uit met daarop twee nummers.

Sacred Reich trapt af met Don't Do It Donnie, waarin een aantal verzoeken aan de Amerikaanse president Donald Trump wordt gedaan. Met thrash heeft het weinig van doen, want het stukje van nog geen twee minuten is een regelrechte hardcore punk-knaller. De mannen bijten flink van zich af met deze knipoog naar hun door punkinvloeden gekleurde beginperiode. Als opwarmer voor het album is het aardig, maar voor de aankomende langspeler mag men hopen op iets substantiëlers.

Met They Scream doet Iron Reagan waar het goed in is. Het snelle, compacte thrashnummer dat doorspekt is met punk en zelfs een aardige intro en solo bevat, beukt heerlijk en is een prima voorbeeld van het overige werk. Deze split is een aardig tussendoortje, waarop de woorden kort maar krachtig volledig van toepassing zijn.

Tracklist:
1. Sacred Reich - Don't Do It Donnie
2. Iron Reagan - They Scream

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 16 april 2019

[ Terug naar de Album Reviews ]