Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Iron Savior - Kill Or Get Killed
Jaar van release: 2019
Label: AFM Records
Iron Savior - Kill Or Get Killed
Bij Iron Savior weet je wat je kunt verwachten. Iron Savior is de veilige haven na een uitstapje in progressieve wateren. De schnitzel onder de metalbands. Altijd lekker. Lekker en eenvoudig. Al sinds het titelloze debuut uit 1997 fabriceren Piet Sielck en zijn kompanen degelijke power metal. Soms met wat uitschieters, maar meestal heel constant.

Kill Or Get Killed valt in de laatste categorie. Al te gekke fratsen staan er niet op. Hits zoals op The Landing, Condition Red en Unification ook niet echt. Kill Or Get Killed ramt gewoon lekker door en past prima naast het debuut en Battering Ram. Compromisloze en riffgeoriënteerde metal met veel flitsend snaarwerk. Zanger Sielck hobbelt keurig op de maat mee. Een groots zanger is de sympathieke Duitser nooit geweest, maar zijn stoere strot zit de effectieve muziek meer dan gegoten. Hij komt in Eternal Quest en het titelnummer met goede refreinen voor de dag, die zich ongegeneerd diep in je kop nestelen.

De productie blijkt als altijd verzorgd. Iron Savior lijkt naast muzikaal ook productioneel op de hardere Judas Priest. Een tikje mechanisch, zoals Painkiller en Jugulator. Een sound die niet misstaat. Ik zou kunnen zeiken over de dynamiek van het gebodene, maar dat laat ik deze keer eens achterwege. Iron Savior staat nou eenmaal niet te boek als een band die met bakken afwisseling op de proppen komt. Integendeel. Het recept is tamelijk spartaans met een handvol lekkere riffs, een hyperactief en fanatiek dubbelbassende slagwerker, wat solo's en de overbekende zanglijnen van de voorman.

Van sommige groepen wil ik gewoon niets anders horen. Met Kill Or Get Killed kan ik in elk geval weer even vooruit. De plaat behoort wellicht niet tot de absolute top van Iron Savior, maar is toch goed genoeg om ruim vijftig minuten te boeien. Alleen die cover van Sin City (AC/DC) had van mij niet gehoeven. Domweg overbodig. Het eigen werk smaakt echter weer prima.

Tracklist:
1. Kill Or Get Killed
2. Roaring Thunder
3. Eternal Quest
4. From Dust And Rubble
5. Sinner Or Saint
6. Stand Up And Fight
7. Heroes Ascending
8. Never Stop Believing
9. Until We Meet Again
10. Legends Of Glory
11. Sin City

Score: 75 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 4 april 2019

Koop dit album in

Meer Iron Savior:

[ Terug naar de Album Reviews ]