Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2021

Terror - Total Retaliation
Jaar van release: 2018
Label: Nuclear Blast Records
Terror - Total Retaliation
De bron waar Terror zijn energie en inspiratie uit put, lijkt eindeloos te zijn. Sinds de release van Lowest Of The Low in 2003 gelden de Amerikanen als één van de sterkhouders in het genre. Met ijzersterke teksten en opgefokte hardcore weet de band van Scott Vogel iedere keer weer te imponeren. Het nieuwste wapenfeit heeft als titel Total Retaliation meegekregen en daarmee staat de teller inmiddels op zeven albums. De dertien nummers staan wederom garant voor een krap half uur aan opzwepende en furieuze hardcore.

Vanaf de eerste gitaarklanken stappen we direct op de trein die ons in een snelle vaart meeneemt door de verloederde maatschappij waarin we tegenwoordig leven. Mental Demolition is daar een uitstekend voorbeeld van. Tijdens de breakdown schreeuwt Scott Vogel: “Humanity, you sicken me. Disintegrating, all around me.” Het is de toon die de muziek maakt. Kenners hebben aan een woord genoeg. De opgekropte woede is voelbaar en zoals we gewend zijn, is de muziek in dit geval een perfecte uitlaatklep. Het heerlijke basloopje aan het begin van Get Off My Back past bij de uptempo groove die de rest van het nummer opsiert. Deze stijl is doorgetrokken in het wat vlottere One More Enemy, maar horen we ook nog later op het album, bijvoorbeeld tijdens Suffer The Edge Of Lies.

Voor de liefhebbers van het old school Terror-geluid: Break The Lock en Total Retaliation doen weer even terugdenken aan de begindagen. Het tempo ligt hoog en er is weinig ruimte voor muzikale uitwijkingen. Tijdens Post Armageddon verrast Terror door ons ineens een hiphop nummer toe te bedelen. Godzijdank is het van korte duur en tovert Spirit Of Sacrifice, misschien wel het beste nummer op Total Retaliation, meteen weer een glimlach op het gelaat. De melodieuzere gitaarriffs tijdens de refreinen leveren in combinatie met de allesvernietigende breakdown op het einde, een waar hardcorespektakel op. Ook voor Behind The Bars gaat die vlieger op. Dit is wat we van deze Amerikanen willen horen. Geen haan die kraait naar het gebrek aan vernieuwing.

Total Retaliation is een meer dan goede aanvulling op het toch al sterke oeuvre van Terror. Recht uit het hart zoals we gewend zijn van de band. Natuurlijk is de verassing er wel vanaf, maar dat is net als bij Madball en Sick Of It All ook niet waar we nog naar verlangen. Het volume vol open en genieten geblazen.

Tracklist:
1. This World Never Wanted Me
2. Mental Demolition
3. Get Off My Back
4. One More Enemy
5. Break The Lock
6. In Spite Of These Times
7. Total Retaliation
8. Post Armageddon Interlude
9. Spirit Of Sacrifice
10. I Don't Know You
11. Behind The Bars
12. Suffer The Edge Of The Lies
13. Resistant To The Changes

Score: 83 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 13 oktober 2018

Koop dit album in

Meer Terror:

[ Terug naar de Album Reviews ]