Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  19 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Katatonia, Sólstafir en SOM
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • Tony Macalpine
Kalender
Vandaag jarig:
 • Clive Edwards (UFO) - 69
 • Daniel "Dani" Férnandez (Dark Moor) - 48
 • Jake Fredén (Nostradameus) - 42
 • Jan-Marco Becker (Superior) - 48
 • Jeff Pilson (Dokken) - 57
 • Kazco Hamano (The Black Mages) - 52
 • Peter "Pepe" Lyse Hansen (Hatesphere) - 43
 • Robert Palmer (The Power Station)† - 73
 • Rod Evans (Deep Purple) - 75
Review

Keep The Promise - Ghosts Of Revenge
Jaar van release: 2018
Label: Bleeding Nose Records
Keep The Promise - Ghosts Of Revenge
Bleeding Nose Records is een label dat in Stuttgart is gevestigd. Het is een relatief jong bedrijf, dat voornamelijk moderne metal- en metalcorebands een opstap biedt. Met Keep The Promise heeft het label een Italiaanse band in de gelederen. Het verbaast dan ook niet dat we groovende metalcore te horen krijgen, met een lichte crossover-stijl.

Ghosts Of Revenge bevat in totaal negen nummers. Storm Of Cursing begint met een filmintro waarna het geweld losbarst. De band bezit twee zangers die er stevig op los brullen en grommen. Het nummer bevat, net als de overige nummers, flink wat tempowisselingen en breaks. De statische gitaarriffs en het stuwende drumwerk zorgen ervoor dat het geen moment verveelt. Please Kill Yourself Now is de single van dit album en laat horen wat we van Ghosts Of Revenge mogen verwachten. Het is hakken en zagen zonder te veel poespas. In Corrosion Of A Rotten Soul, het beste nummer van het album, is deze lijn sterk doorgetrokken. Het einde van dat nummer heeft ervoor gezorgd dat de stukadoor langs kan komen. Tenslotte ben ik ook niet vies van wat werkverschaffing als de muziek daartoe aanspoort. De luisteraar krijgt even tijd om het schuim van de bek te vegen bij Ghost Animal. Dat is namelijk een filler in de vorm van een filmfragment, het tweede en laatste dat we te horen krijgen.

Hell Bedroom ligt wat eentoniger in het gehoor, maar bevat nog altijd dat lekkere rauwe, ‘streetwise’- geluid dat Keep The Promise weet te produceren. De opzwepende metalcore klinkt als het oude werk van Hatebreed en All Out War, of zelfs Born From Pain van eigen makelaardij. Voor Keep The Promise is vergelijking een groot compliment. De liefhebbers weten dat er niets bruter en echter klinkt dan de metalcore die deze bands brengen. Ik moet toegeven dat het geluid op Ghosts Of Revenge vetter en vooral moderner klinkt, maar dat doet geen afbraak aan het eindresultaat. The Stench Of Evil en A Dying Planet denderen in dezelfde lijn door en The Abyss Of Innocents sluit het album in een samenvattende vorm af.

Ghosts Of Revenge brengt niets nieuws aan de horizon. Desalniettemin weet Keep The Promise door de zuivere productie en strakke muzikale invulling toch voor voldoening te zorgen. Het zware, duistere imago dat de Italianen willen uitdragen, komt goed over op de luisteraar. Een aardige stap voorwaarts vergeleken met het vorige album A Peacefull Mission Of War. Bravo!

Tracklist:
1. Storm Of Cursing
2. Please Kill Yourself Now
3. Your Race Doesn’t Exist
4. Corrosion Of A Rotten Soul
5. Ghost Animal
6. Hell Bedroom
7. The Stench Of Evil
8. A Dying Planet
9. The Abyss Of Innocents

Score: 77 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 22 juli 2018

Meer Keep The Promise :

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.