Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Burn The Priest - Legion: XX
Jaar van release: 2018
Label: Nuclear Blast Records
Burn The Priest - Legion: XX
In 1999 bracht Burn The Priest zijn debuutalbum uit. Fans van het eerste uur weten dat kort daarna het immense succes plaatsvond, weliswaar niet onder de naam Burn The Priest. Lamb Of God zag het daglicht en de bomen reikten vervolgens tot hoog in de hemel. Om terug te blikken op de beginjaren en als eerbetoon aan de inspiratiebronnen van toen, gaat Lamb Of God het komende jaar op tour onder de oude naam Burn The Priest en de verwachting is dat daarbij ook materiaal van Legion: XX ten gehore wordt gebracht.

Het betreft hier dus geen nieuw songmateriaal, maar louter covers van bands die een grote inspiratiebron vormden tijdens de start van Burn The Priest. Wees gerust, want ondanks dat het covers zijn, is het geselecteerde lijstje met nummers erg leuk. Alle nummers zijn in het alom bekende Lamb Of God-jasje gestoken, maar de belangrijke handelskenmerken van alle gekozen bands en nummers zijn daarbij niet uit het oog verloren. Zo horen we bij openingsnummer Inherit The Earth ook echt dat zanger Randall Blythe de thrashy screams volgt die The Accüsed herkenbaar maakte. Het heerlijke groovy openingsstuk van Honey Bucket (Melvins) is daar eveneens een mooi voorbeeld van. Met Kerosene en Kill Yourself van respectievelijk Big Black en Speak English Or Die wordt die lijn strak doorgetrokken. Over de kundigheid van de bandeleden van Lamb Of God hoeven we het niet te hebben; zij weten de nummers op een solide wijze over te brengen en door het flitsende drum- en gitaarwerk lijken enkele nummers zelfs wat meer uptempo te zijn dan het origineel.

Legion: XX is zo een leuke muzikale trip door de jaren zeventig- en tachtig. Dat I Against I van Bad Brains is opgenomen in deze lijst is dan ook eigenlijk geen wonder. Punk is not dead! Met het nummer Axis Rot wordt stadsgenoot Sliang Laos ook niet vergeten en Jesus Built My Hotrod van Ministry stelt ook niet teleur. De laatste drie nummers van Legion: XX zijn covers van enkele pioniers uit de hardcore-scene, namelijk Cro-Mags, Quicksand en Agnostic Front. Even alle nummers en bands naast elkaar gelegd, is dat dus een aardig gevarieerd lijstje.

Lamb Of God (Burn The Priest) laat in ieder geval weer van zich horen na een lange poos radiostilte. Een coveralbum blijft helaas in schril contrast staan tot een echt album en lijkt daarmee een zoethoudertje. De afwisseling in songkeuzes en het gemak waarmee de band de nummers heeft glad weten te strijken, maakt het toch tot een leuk eindproduct.

Tracklist:
1. Inherit The Earth (The Accüsed)
2. Honey Bucket (Melvins)
3. Kerosene (Big Black)
4. Kill Yourself (Speak English Or Die)
5. I Against I (Bad Brains)
6. Axis Rot (Sliang Laos)
7. Jesus Built My Hotrod (Ministry)
8. One Voice (Agnostic Front)
9. Dine Alone (Quicksand)
10. We Gotta Know (Cro-Mags)

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 24 mei 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]