Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Candlemass - House Of Doom
Jaar van release: 2018
Label: Napalm Records

Candlemass - House Of Doom

House Of Doom is de soundtrack voor een gelijknamig online kansspel. De website voor de game is medio maart met een videoboodschap van Leif Edling en Mats Levén gelanceerd. De afgelopen weken is steeds een deur geopend, met daarachter meer informatie over het spel, gesigneerde merchandise en de release van de ep. Zo kwam onlangs het bericht naar buiten dat Papa Emeritus III (die bij Ghost plaats heeft moeten maken voor het jeugdige imago van Cardinal Copia) als gastvocalist te horen is op de speciale, bijna tien minuten durende versie van de soundtrack. Die staat op het gelimiteerde 10” vinyl, uiteraard alleen te winnen door het spelen van de casino-game House Of Doom.

Inmiddels zijn er negen deuren geopend en verschijnt de soundtrack als ep via Napalm Records. De titels van de drie bonustracks, die samen met de soundtrack op de ep staan, werden medio april bekend gemaakt bij het openen van de zesde deur. De soundtrack House Of Doom is een rasecht Candlemass-nummer en datzelfde geldt voor Flowers Of Deception, dat met een wat hoger tempo aansluit op de ep Death Thy Lover (2016). Meest opvallende track is de sfeervolle ballad Fortuneteller, met akoestische gitaar en goed gezongen door Mats. Een dergelijk nummer had Candlemass met Robert Lowe kunnen opnemen, maar zeker niet met Messiah Marcolin. Met het zware Dolls On A Wall wordt de ep net als de voorgaande instrumentaal afgesloten.

Het bericht bij het openen van de zesde deur bevatte zeer goed nieuws: er komt wél een nieuw album van Candlemass. Ik vermoedde het al en schreef het als afsluiting in mijn review voor Death Thy Lover. Het kan niet zo zijn dat er geen nieuwe full-length uitkomt van Candlemass met Mats aan boord. Die release is gepland voor de herfst van dit jaar.

Tracklist:
1. House Of Doom
2. Flowers Of Deception
3. Fortuneteller
4. Dolls On A Wall

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 19 mei 2018

Koop dit album in

Meer Candlemass:

[ Terug naar de Album Reviews ]