Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Mister Kite - Box Of Fear
Jaar van release: 2004
Label: Lion Music
Mister Kite - Box Of Fear
Ik leerde deze Zweedse band kennen door het tribute album 'Blackmore's castle' dat eerder dit jaar verscheen. Op dat album coverden ze geslaagd de Deep purple klassieker 'Bloodsucker'. In 2002 verscheen het debuut 'All in time' en daarna volgden veel optredens. Via hetzelfde label verschijnt nu het tweede album 'Box of fear'.

Deze heren spelen ontypische Lion music muziek, geen gitaargepingel, geen progressieve rock maar gewoon alternatieve rock. Nou, het is zeker geen pure alternatieve rock want we horen nog invloeden van nu-metal, ouderwetse hardrock, een vleugje metal en 90's grunge. Zelf zegt de band nog beïnvloed te zijn door Trent Reznor en Peter Gabriel. Kortom een lekker allegaartje van stijlen. Gelukkig klinken de nummers wel heel coherent en vormen de nummers samen een geheel.

De nummers kunnen echter wel nog wat spannender en er is nog veel ruimte voor nog meer muzikaal vuurwerk. De bandleden hebben echt muzikaal veel in hun mars maar ik heb het gevoel dat dit nog niet volledig is ontplooit op dit album.

Aanraders zijn het felle openingsnummer 'From this day on' dat zelfs aan Nirvana doet denken, de single 'The hunger' en het funky 'State'. Eigenlijk is dit het soort muziek dat het middels een hitje heel goed zou doen in de hitlijsten. Daarom is het een beetje raar dat dit album via Lion music verschijnt. Een erg professioneel album dat geschikt is voor iedereen die uit zijn dak gaat op alternatieve rock. De band zal vast nog wel wat hitjes scoren in Scandinavië en mist wat geluk worden ze opgepikt door een zender als Kink FM.

Tracklist:
1. From this day on
2. How long
3. Evil Bob
4. I know you know
5. Into nothing
6. In this room
7. State
8. Do you worst
9. The hunger
10. Box of fear

Score: 76 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 maart 2004

Koop dit album in

Meer Mister Kite:

[ Terug naar de Album Reviews ]