Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

In Search Of Sun - Virgin Funk Mother
Jaar van release: 2017
Label: Spinefarm Records
In Search Of Sun - Virgin Funk Mother
De twee vrienden Adam Leader en Dave Mena Ferrer ontmoeten elkaar in een pub. Het muzikale duo begint vrijwel dagelijks te jammen. Even later sluiten bassist Faz Couri en drummer Sean Gorman aan. Het kwintet is begin 2011 compleet met gitarist/zanger Rory Kay. De vijf jongens stonden op 4 december op het podium in Amsterdam, maar Virgin Funk Mother was nadien wegens de succesvolle tour al uitverkocht. Gelukkig hebben we het album alsnog in bezit gekregen voor een bespreking.

In Search Of Sun maakt een kruising tussen rock, funk en pop met funky basspel en progressieve twists. Fans van Agent Fresco, The Mars Volta, Enter Shikari en Monuments (gitarist John Browne van die band is te gast in Bad Girl) kunnen hier wellicht wat mee. Het ene nummer is popgericht (MotherFunk) en swingt de pan uit en in andere is rock de basis (Say It Like I See It). In Petrichor komt de naam van The Mars Volta in gedachten op. Metal is er niet veel, al is Mega Piranha aan de stevige kant.

De ritmesectie is superieur. Het drumwerk brengt een live-gevoel en het basspel is zeer levendig en lichtvoetig. In vrijwel elk nummer zit je aan de boxen gekluisterd, verbaasd van het technische vakmanschap. Luister maar eens naar Bad Girl of Elevation. In laatstgenoemde toont Adam bovendien ook nog eens zijn vocale diversiteit: van ingetogen naar melodieus en luid met een rauw randje. Hij zorgt met zijn beklijvende refreinen, zoals in het geval van In The Garden, voor een grote herinneringswaarde.

Never is een iets ander nummer dan de andere. Het bestaat uit de gitaarloopje dat zich maar lijkt te blijven ontwikkelen. Erg fraai gedaan en dat geldt ook voor de melancholische compositie en emotionele voordracht. Beslist een hoogtepunt, maar er zijn eigenlijk geen zwakke momenten te noteren. Meer dan de helft van de nummers dingt mee naar de titel persoonlijke favoriet.

Zeer positief dus, zowel de vibe van de songs als het oordeel over deze release. Ben je liefhebber van rock met een funky en een technische hoogwaardige touch, zonder dat daarbij het catchy liedje uit het oor wordt verloren, dan ben je met Virgin Funk Mother een heel aangename release in je collectie rijker. Onmogelijk om bij stil te zitten.

Tracklist:
1. Say It Like You See It
2. Bad Girl
3. Petrichor
4. MotherFunk
5. Elevation
6. In The Garden
7. Little Wolf
8. Never
9. Mega Piranha
10. Illusions
11. Mon Amour

Score: 83 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 23 december 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]