Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Desire - Locus Horrendus
Jaar van release: 2002
Label: Eigen beheer
Desire - Locus Horrendus
Emotioneel diepaangetaste mensen. De hoop is gestorven. Waarom nog verder doen? Totaal vervreemd van de wereld. Duisternis. Dood. Eenzaamheid. Verloren zielen. De eeuwige zoektocht naar rust. Het einde.

Dit zijn enkele gedachtes die door mijn hoofd schieten als ik luister naar de plaat 'Locus Horrendus'. Zoals u misschien vermoedde na het lezen van mijn intro hebben we hier te maken met een depressief staaltje muziek. Een mix van trage doom metal, gotische elementen en dark metal worden gecombineerd door deze Portugezen, dus afkomstig uit het land dat de prachtige band Moonspell voorbracht. Aan het oudere werk van die band doet dit album trouwens ook soms denken.

De nummers zijn niet gemaakt om los te beluisteren. De verschillende nummers zijn ingedeeld in hoofdstukken en vertellen zowel muzikaal als tekstueel één verhaal dat de rode draad 'miserie' meekreeg. Fluisterpartijen, grunts, vrouwenzang en cleane zang kunnen we beluisteren over een droevige en slepende muzikale soundtrack die bestaat uit trage riffs, vervreemdend keyboardgeluid en rustig pompend drumwerk.

Dit album is afkomstig uit 2002 en werd uitgebracht in eigen beheer. Dit album is nog steeds enkel in eigen beheer gedrukt maar wordt nu gedistribueerd door het mij onbekende Two Fat Men. Persoonlijk kende ik deze band al van een doom metal festival dat ik vorig jaar bijwoonde waar de band ook nog 'Solitude' van opper doom metal band Candlemass coverden.

Toch beloon ik dit sfeervol werk maar met een 75. Dit komt doordat de band bij vlagen toch wel wat verveelt en doordat niet elk nummer even sterk is. Daardoor is het moeilijk om 70 minuten lang naar dit album te luisteren. Ook zijn er bands die dit nog beter, emotioneler en krachtiger kunnen brengen. Fans van bands als Shape of despair, Moonspell, Evoken tot oude Theatre of tragedy zullen hier zeker van kunnen genieten. Ik ben alvast benieuwd naar de nieuwe cd die later dit jaar nog wel het daglicht zal zien.

Tracklist:
1. Preludium
2. Frozen heart..Lonely soul
3. Cries of despair
4. The weep of mournful dusk
5. Movement 1
6. Movement 2
7. Drama
8. Dark angel bird
9. Torn apart
10. (Love is) suicide
11. Postludium

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 17 maart 2004

Koop dit album in

Meer Desire:

[ Terug naar de Album Reviews ]