Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

The Necromancers - Servants Of The Salem Girl
Jaar van release: 2017
Label: Ripple Music

The Necromancers - Servants Of The Salem Girl

The Necromancers is een vierkoppige formatie uit Frankrijk. De groep uit Poitiers komt dit jaar middels de full-length Servants Of The Salem Girl met zijn eerste wapenfeit. Dit album heeft een totale speelduur van veertig minuten verdeeld over zes songs, die de genres stoner, doom en heavy metal aandoen.

Servants Of The Salem Girl is een stonerplaat zoals je die graag hoort. De Fransen spelen bevlogen, komen met een vrachtlading riffs en slaan een mooie brug tussen melodie en vuigheid. Wanneer The Necromancers op zijn toegankelijkst is, klinkt het als Queens Of The Stone Age en Truckfighters. De zang is deels clean en rauw. In het laatste geval krijg je een bikergevoel bij de muziek en klinkt het als Orange Goblin en Motörhead. De band omschrijft zichzelf als occulte heavyrock. Het occulte is terug te horen in de songteksten. Lucifer wordt namelijk in meerdere songs direct toegezongen door deze Franse geestenbezweerders.

Het merendeel van de liedjes klokt rond de zeven minuten. Ondanks de relatief lange speelduur vliegt de tijd voorbij. Dit komt door het enthousiasme van de bandleden, dat aanstekelijk werkt. De band komt gedecideerd over, vooral in de onweerstaanbare composities Salem Girl Part I, Lucifer’s Kin en Black Marble House. Zo hier en daar kan een riff je wel wat bekend voorkomen, maar dat mag de pret niet drukken. De band maakt optimaal gebruik van de genomen ruimte in de composities. Salem Girl Part I kent behoorlijk wat herhaling, maar omdat de instrumentatie prima verzorgd is, gaat het niet vervelen. Het dubbele gitaarwerk van Tom Cornière en Robin Genais is ook een leuke toevoeging en zorgt voor een aanvullend heavy metal-tintje.

Het is indrukwekkend wat de groep hier laat horen. Zeker als je bedenkt dat deze groep nog maar twee jaar bestaat. De groep levert hier een overtuigende, maar vooral erg leuke plaat af, die de liefhebbers van stoner, doom en heavy metal zeker gaat bekoren.

Tracklist:
1. Salem Girl Part I
2. Lucifer’s Kin
3. Black Marble House
4. Necromancers
5. Grand Orbiter
6. Salem Girl Part II

Score: 82 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 26 oktober 2017

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.