Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Wolves In The Throne Room - Thrice Woven
Jaar van release: 2017
Label: Artemisia Records
Wolves In The Throne Room - Thrice Woven
Het was drie jaar afvragen wat Wolves In The Throne Room na het ambientalbum Celestite en het livealbum Turning Ever Towards The Sun uit zou brengen. Welnu, het is zover. De gebroeders Weaver hebben nieuwe live-muzikanten bij elkaar weten te sprokkelen en tegelijkertijd werkten ze aan een nieuwe plaat waarop de atmosferische black metal, ambient en doom van deze Amerikanen weer samensmelten.

Even voor het verschijnen van dit album kwam er een videoclip online van de verkorte versie van de openingstrack Born From The Serpent's Eye. Dit nummer kon mij niet echt grijpen tot ik de langere versie hoorde met de gastvocalen van de Zweedse schone Anna Von Hausswolff. Halverwege deze track wordt de luisteraar verrast met een Zweeds gezongen stuk alvorens dit losbarst in een emotionele doompassage die de haren op de armen doet rijzen. Dit nummer blijft lang in het geheugen plakken door zijn catchy melodieën. Maar gastvocalen hoeven niet altijd goed uit te pakken. Zo krijgt de luisteraar tijdens The Old Ones Are With Us de stem van Steve Von Till (Neurosis) te horen. Het is al heel wat dat we niet naar Scott Kelly hoeven te luisteren, maar naast dat deze gastrol afbreuk doet aan de sfeer van dit nummer, kan ik ook niet anders concluderen dan dat ik moe wordt van wéér een Neurosis-sausje over een prima nummer van een prima band.

Angrboda is een heerlijk sfeervol en dreigend nummer dat meer in de buurt komt van Two Hunters, maar dan met net wat meer afwisseling en agressie. Dit nummer bevat een prachtig ambientstuk dat doet denken aan de ambientfasen van Burzum. Mother Owl, Father Ocean is een mooie, sfeervolle en korte onderbreking voordat dit album afsluit met het epische Fires Roar In The Palace Of The Moon. De melodieën van deze track geven een grote inspirator prijs. Ze doen namelijk enorm denken aan In The Nightside Eclipse van Emperor. Wat mij betreft hadden er meer van dit soort nummers op deze plaat mogen staan.

Het is goed om te horen dat deze band een eigen sound probeert te ontwikkelen. Tijdens Diadem Of 12 Stars en Two Hunters werd er soms iets teveel geknipoogd naar het Amerikaanse Weakling. Wel vind ik dat er op deze plaat wat meer aandacht aan de vocalen had kunnen worden besteed. Nathan klinkt zo nu en dan wat krachteloos. Wellicht komt dit omdat de productie ook kraakhelder is.

Thrice Woven is wat mij betreft een prima plaat geworden, al mis ik de uitgesponnen en intens atmosferische tracks als op Two Hunters. Dit was immers de absolute kracht van deze band. Er staan zeker sterke melodieën op dit album, maar of deze zo memorabel zijn als die op de oudere albums, valt nog te bezien.

Tracklist:
1. Born from The Serpent's Eye
2. The Old Ones Are with Us
3. Angrboda
4. Mother Owl, Father Ocean
5. Fires Roar In The Palace Of The Moon

Score: 75 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 20 september 2017

Koop dit album in

Meer Wolves In The Throne Room:

[ Terug naar de Album Reviews ]