Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Preview: Complexity Fest 2019

Door Wouter, februari 2019

Complexity Fest is komend weekend aan zijn vierde editie toe en begint daarmee een vaste plek te veroveren op de jaarlijkse festivalkalender. Het niet te missen festival voor progminnend Nederland heeft weer een fantastische line-up voor elkaar gebokst. Om alvast in de stemming te komen, selecteerden we de volgende clips:

Zeal & Ardor
Misschien wel een van de meest gehypete danwel verguisde blackmetalbands van de laatste jaren is het Zwitserse soloproject van meneer Gagneux: Zeal & Ardor. Wie combineert er nou techno met black metal en negro spirituals?

Shining
Intussen behoort het Noorse Shining toch wel enigszins tot de gevestigde orde. Met de saxofoon in de elektroblackmetal blijft het desalniettemin een bijzondere verschijning en de liveshows zijn van ongekende klasse.

The Ocean
Ook The Ocean houdt zich niet aan hokjes en genres. Steevast produceren de heren onder leiding van Robin Staps conceptalbums die zowel muzikaal als intellectueel uitdagend zijn.

The Algorithm
Ook The Algorithm is ontsproten aan het brein van een muzikaal genie. Rémi Gallego combineert moeiteloos hardstyle en techno met djent en black metal.

Conjurer
Conjurer's live-reputatie is het visitekaartje van deze Britten. Gooi Amenra en The Ocean in een blender en snuif een spiegeltje leeg.

MØL
Holy Roar Records heeft sinds jaar en dag een neusje voor talentvolle undergroundbands. Zo strikten ze ook het Deens MØL met zijn evenwichtige combi van black-, post- en shoegaze.

Comlexity Fest
Complexity Fest vindt plaats op 16 februari van 13:00 tot 1:00 in Patronaat, Haarlem. De volgende bands maken hun opwachting:

- Zeal & Ardor
- The Ocean
- Shining (NOR)
- Klone
- The Armed
- Conjurer
- The Algorithm
- Irreversible Mechanism
- Dream Archer
- MØL
- The Physics House Band
- PinioL
- Letters From the Colony
- 22
- Lotus Eater
- Inferum
- Fire Walk With Us
- Four Stroke Baron

Kaarten zijn te koop via de website.

Preparty
Voor de ongeduldigen onder u is er op 15 februari tevens in Patronaat een preparty. Op vertoon van uw ticket voor Complexity Fest mag u gratis naar binnen. Meer info via de website.

[ Terug naar de Artikelen ]